Casual Homosexuell Dating

Menu

Gay Escort

Nice homo looking ass taboo malmö

Känns som på högstadiet och man skulle komma på t ex en klassresa, och så föreslog ett av barnen Liseberg, ett annat Gröna Lund, ett tredje Öland osv. Och till slut minns jag hur jag kände: Många av dem är upprörda över att feminister bara kämpar mot mäns våld mot kvinnor, o inte mot kvinnors våld mot sina barn tex.

Fick förresten ett mail av en antifeminist om det igår. Men varför gör man inte så då att man i feminismens namn gör en "mot kvinnors våld mot barn" kampanj, om man anser att det är ett jämställdhetsproblem. Han som skrev till mig skrev att han "tänker göra motstånd ända tills feminismen erkänner att kvinnor slår barn, och sextrakasserar män. Man kan ju inte sitta vid sidan om och ha krav på hur andra skall föra sin kamp, inte lägger jag mig i hur Greenpeace kämpar eftersom jag inte är med.

Jag är inte så urbota dum så jag kräver att Greenpeace skall upplösas, bara för att inte Greenpeace jobbar på alla områden som JAG tycker de skall arbeta med. Kolla jag är rätt snurrig själv. Antifeminismens definition av feminism. Eftersom så många säger att de inte vill kalla sig feminister för att det är så negativt laddat, det är t ex laddat med arg kvinna, manshaterska fy fan vad jag hatar det ordet.

Det är så man kan gå i bitar över det. Arg kan jag gå med på. En tjejkompis till mig ritade en "figur till feminetik" Jag jobbar med att få fram en liten seriestrip till feminetik, så håll utkik förresten, det är mkt på g!

Jag gillade bilden, det var humor i den, lite självironiskt. Så sa en tjejbekant till mig som fick se bilden då jag visade den för dåvarande pojkvän hon visste inget om feminetik, annat än att jag höll på att göra en feministisk hemsida och så sa hon: En feminist måste inte vara arg ju En feminist måste inte alls skälla på folk, vara arg som person jag är själv en rätt glad skit, som mest gillar att dricka öl och skratta åt simpsons, jag menar hur ofarlig är inte jag?

Jag kan bli arg så jag skakar ibland, när jag känner mig orättvist behandlad, dömd på förhand, eller framförallt när jag ser det ske mot andra. Så att vara feminist är för mig att bära en ilska över hur människor stängs in i trånga kategorier. Men jag anser att feminister själva skall få definiera vad ordet innebär, och inte överge ordet, bara för att andra laddat det med negativa innebörder.

Feminism är naturligtvis negativt laddat av personer som är rädda för det, som vill göra motstånd i sin tur. Patriarkatet har allt att tjäna på att vi feminister viker undan, mumlar "jag vill ha lika rättigheter, men jag vill inte kalla mig feminist". Överger vi det ordet, har vi inget att samlas under längre.

Vi har inte styrkan att som här, på feminetik, räcka händer som når långt över städer och kunna säga "vi är feminister, nu vill vi diskutera med varandra". Det kan vi aldrig göra, om alla säger "jag vill inte kalla mig feminist, för nån annan har sagt att det betyder manshatare och det är inte jag. Det kan lika bra heta Kastrull för min del, men feminism är ett ännu bättre namn.

Det ger vår kamp en historia, det ger vår kamp en tyngd, det ger oss igenkänning och styrka ifrån forna striders dagar. Man skall inte glömma bort, att ord är den yttersta makten. Den som definierar orden, definierar världen. Slå upp manlig och kvinnlig i en ordbok!

Vad innebär det att vi säger "man" i meningar som syftar till "vem som helst"? Vad innebär polisman, tjänsteman, riksdagsman? Uppkommer ord och betydelser ur tomma intet och betyder ingenting?

Orden och dess betydelser säger oss vad vi anser om verkligheten. Därför tänker jag inte låta någon definiera feminism och ta ordet ifrån mig. Det är det dummaste feminister kan göra. Stå fast för vad feminismen står för och alltid har stått för! Ge det inte till någon annan, att missbruka. Bruka det väl själv i stället. Som här på feminetik. Här brukas ordet feminist väl. Här möter vi meningsfränder och meningsmotståndare med respekt.

Här reflekterar feminister över sin egna kamp. Här tas inget för givet, inget står osagt, utan det är upp till var och en att ta itu med sina egna demoner och fördomar. Ibland går det tydligen överstyr. Hörde på radion i går kväll tyvärr har jag ingen bättre källa än att det var på P4 Sportradion vid 9-tiden om en ordförande i en fotbollsförening som hade blivit tvingad att avgå efter att ha yttrat negativa åsikter om kvinnliga domare på elit-nivå.

Det känns lite kluvet, med tanke på vilka "stolligheter" vi har hört från kvinnliga företrädare för olika organisationer de senaste åren, åsikter som såvitt jag vet inte orsakade några följder för personerna som yttrade dem. Att man inte ska få arbeta i barnomsorg utan "övervakare". Eller att män ska förbjudas att använda datorer för de använder dem bara för att surfa efter vålds porr Det var väl någon företrädare för ROKS som sa det där sista?

För min del tycker jag att det är uppenbart att det finns en patriarkal maktstruktur i samhället. Vissa icke-feminister verkar ibland förneka det. Är väldigt nyfiken på hur man resonerar då. Jag misstänker att många reagerar på överradikala feministers snack om 'manskonspiration' eller liknande. Men, faktum kvarstår, män är överrepresenterade på i stort sett alla områden där det finns makt och pengar.

Detta kan väl ingen förneka? Om det är det som är patriarkal maktstruktur känns den väldigt svår att bortse ifrån. Frågan är väl sen vad det beror på. Mitt tips är att många män och kvinnor fortfarande har fördomar om kvinnor som biologiskt sämre ledare, mer lämpade att ta hand om barn etc.

Dessa fördomar motarbetar då de kvinnor som vill ta sig till en maktposition och detta leder till snedfördelningen. Är det någon som inte håller med och har en annan förklaring varför män är överrepresenterade vid makten? En allmän reflektion om de diskussioner som förs Kollar vi min favorit-ordlista Merriam-Webster http: Och detta ställer till ett enormt problem i diskussionerna därför det är inte sällan i dessa debatter som människor med olika ståndpunkt också använder helt olika definitioner av orden.

Ännu rörigare blir det när människor blandar ihop det som beskrivs av de olika definitionerna. Man glömmer bort att om definitionen av ordet ändras så ändrar man också på den mängd som beskrivs av ordet.

Ett prima exempel på detta är återigen porr. Enlglit ordboksdefinitionen så är alla beskrivningar av sex - som har till syfte att orsaka sexuell upphetsning - att betraktas som porr. Så om exempelvis en tidning har dessa egenskaper då är den att betraktas som en porrtidning.

Men om då en porrmotståndare dyker upp så säger denne "Denna tidning är kvinnoförtryckande". Begreppen blandas ihop och det blir pannkaka av hela diskussionen eftersom de två menar helt olika saker med order "porr". Och att tro att alla menar samma sak som just en själv, det är minst sagt lite naivt.

Detta bör vi tänka på i dessa diskussioner. Så tycker jag många tjejer tänker. De vill ha lika lön, bra jobb, killen ska städa mer med mera med mera. Men ändå vill de ha kvar alla fördelar som det gamla "ojämställda" systemet gav dem. De vill bli bjudna, förförda, man ska köpa blommor hur många tjejer ger nångång nåt till killen , man ska vara en gentleman helt enkelt.

Men det är konstigt det där. Läste att Nisse sa ungefär likadant. Vad är det i oss killar som gör det så himla svårt att INTE bjuda den tjej man dejtar?

FÖr mig är det skitsvårt. Man vet ju att om en kille inte bjuder så kan han lätt ses som snål, och snåla killar för ingen humpa humpa. Men en tjej som inte bjuder på dejten ses inte alls som snål på samma sätt.

Det ligger ju outtalat men det finns där. Jag tror oavsett vad tjejer här nu kommer säga att tjejer imperativt förväntar sig att killen bjuder oftare än vad tjejen själv ska göra. Låt säga att killen tjänar i månaden men tjejen Borde inte tjejen betala då? Man tycker ju det men ändå så tar det emot inom mig att bli bjuden.

Enda gångerna det inte tagit emot att bli bjuden är mina två senaste tjejer som båda var miljonärer, då är det bara rätt hehe Nu kan tjejer säkert säga att killar alls inte behöver bjuda, inte alls behöver köpa blommor, inte alls behöver hålla upp dörren med mera.

Men jag tror er inte. Om inte en kille uppför sig som en gentleman definierat enligt det "gamla" systemet så kommer ni inte gilla honom. Man undrar ju hur man ska vara för att få tjejer nu för tiden. Trots allt snack om jämställdhet så är det ändå de tjejer jag är kaxigast emot som vill ha mig mest.

Och det kan jag bara vara mot de tjejer som jag faktiskt inte gillar Världen är bra underlig. Det börjar bli skittrist och tröttsamt nu Så kan kanske ni förklara varför det verkar så svårt att följa reglerna? De flesta i JÄIF följer vad som sägs, fast ni kanske inte gillar det, men ni har min respekt och tacksamhet för att ni respekterar min utgångstanke och dröm om vad sidan skulle tjäna till.

Kalle, du skrev ett inlägg där du ifrågasatte varför jag raderade ditt inlägg som visst var konstruktivt och bra. Det handlar inte om att jag tar bort "dåliga" inlägg. Men är det så att du inte är feminist, så hör inte dina inlägg hemma där. Jag måste vara konsekvent. Jag kan liksom inte godkänna att vissa inlägg som är "bra" står kvar, medan jag tar bort de jag tycker är dåliga. Då gör jag mig verkligen skyldig till åsiktsradering. Vad gäller feministiska inlägg finns det flera jag inte håller med om, men jag raderar dem inte för det.

Jag vill öppna upp en diskussion mellan feminister, det är vad feminetik handlar om. Men nu har det gått en tid och det kommer nya personer hela tiden. Jag kan omöjligtvis kolla upp vilka som skriver, och jag sitter i en sits där vissa tydligen tycker det är kul att "jag får gissa om de är feminister eller inte". Piratkaptenen Vad handlar detta om? Vad är det i feminetiks regler som vissa besökare inte förstår? Var nånstans var det otydligt att detta är en feministisk mötesplats?

Jag har alternativet att öppna upp alla diskussioner för alla. Vilket innebär att de feminister som är förbannat trötta på att diskutera med ickefeminister det är vi alla och söker sig hit för att diskutera med feminister, inte har nåt för det, utan hamnar i exakt samma sits som på alla andra forum.

Jag har fått flera berömmande och positiva inlägg och mail, från feminister som tycker detta är ett bra initiativ, och att de eftersökt just ett forum där enbart feminister möts.

Alltså finns ett behov, och är det så svårt att låta det uppfyllas? Jag har inte alls lust med att sitta här som en censurgubbe. Jag finner det engagerande och intressant att diskutera både på JÄIF och i feminetikdelen.

Men är det så svårt att låta de feminister som vill diskutera med feminister göra just det? Jag vet att många känner att de har massor med fina invändningar, och då går det ju bra att skriva det, på anvisad plats. Jag vet att de flesta här inne respekterat hur jag lagt upp det, och jag tackar för det. Men samtidigt känns det helt absurt. Skall jag behöva tacka för att de önskemål jag satt upp på MIN sida efterlevs? Jag börjar iaf bli riktigt trött på att sitta och radera inlägg.

Så jag ber nya besökare ännu en gång att respektera forumens indelning. Det tar alltför mkt energi för mig att sitta här och sålla och kolla igenom, det hade jag inte alls förväntat mig när jag skapade feminetik. Då förväntade jag mig att personer som kommer till en sight som basunerar ut "feministisk mötesplats" är kapabla att tänka "hmm jag är inte feminist. Denna sight är inte till för mina behov". Istället är det flera personer som fullständigt skiter i vad jag vill att sidan skall vara, som skriver för fullt ändå i forumen.

Det känns nästan som sabotage. För jag sitter ju i den knepiga sitsen att jag inte vet om en ny signatur är feminist eller inte, så jag kan inte bara tokradera på känsla.

Alltså har jag tagit för givet att de personer som skriver i feminetikdelen redan läst reglerna, och redan anser sig vara feminister. Men så efter två tre veckor kryper det fram från samma signaturer "nej jag har inte tagit ställning". Men om du inte tagit ställning människa, så är inte feminetik sighten för dig! Jag är ledsen, men då får du söka information och fakta och diskutera på annat håll. Vad har gått fel? Vad skall jag göra? Om inte JÄIF används till det det skall, så är det ju lika bra jag raderar det också.

Detta eftersom feminetik är en hemsida på feministers villkor, inte på ickefeministers. Så därför skiljde jag forumen åt. Men om folk ändå skiter i JÄIF som sagt, så får jag väl radera det. Det fyller ingen funktion om ickefeminister ändå tycker att de har nåt att göra i feministers diskussioner, om de tycker att det känns bra att totalt köra över andras önskemål.

Jag är ingen oresonlig elak människa. Men feminetik ÄR feminetik och således måste även jag följa de villkor jag själv satt upp. Ni som är stammisar här nu och följer reglerna, tycker inte ni det funkar? Fyller inte er närvaro här nåt behov hos er? Det borde ju fungera att ha två separata forum jämsides. Jag menar, eftersom vissa av er följer det, varför kan inte resten?

Är jag totalt oförståelig? På vad sätt skiljer sig då detta forum från övriga forum? Jag är trött och arg och skitless på detta.

Skall det vara så jävla svårt att följa enkla uppsatta regler? Eller är det kul att sabotera? Får folk en kick av det eller? Jag tycker inte det är det minsta kul. Jag får väl vädja till folks goda vilja. Respektera att feminetik är vad det är.

Och observera att detta utspel INTE gäller er som respekterar de regler jag satt upp. Till Sandra, du som skrev i "Tycka" och undrade hur du skulle få din pojkvän att ta ställning i frågan om jämställdhet: Jag skrev ett inlägg med förslag. Josefine plockade bort det, och hon har förklarat varför.

Men nu är jag nyfiken på ett par saker. Hann du läsa det? Vad tyckte du om det isåfall? Tyckte du att det var värdefullt att få en killes syn på saken? Eller tyckte du bara att jag klampade in i något som jag inte har med att göra? Jag kom att tänka på en sak just som jag skulle trycka på "Sänd". Detta kan förmodligen, eventuellt, kanske, troligtvis tolkas som ett försök att "sätta kniven i ryggen" på dig, ett insinuant sätt att kritisera dig och fina regler. Men det är absolut inte min avsikt.

Eftersom signaturen "alice" tyckte det det var ett bra förslag, så är jag bara nyfiken på vad Sandra tycker för det var ju ändå hon som ställde frågan.

Tack för att du censurerar, hoppas det känns bra när du utnyttjar dina fascistoida rättigheter. Så det var väl en jädra tur att jag raderade hans inlägg då om det är såna åsikter som döljs under hans resonemang. Det är så underligt egentligen Jag vet att detta INTE på nåt sätt är representativt för alla män, men jag som feminist drar vissa slutsatser av detta beteende.

Signaturen känner sig oerhört kränkt av att det är jag, en kvinna, som har makten på detta forum att avgöra om hans åsikter är relevanta eller inte. Då jag använde min makt att radera hans kränkande inlägg som inte på långt när liknade detta men var illa nog fann han att det bästa sättet att straffa mig på var att skriva en kränkande text om kvinnor, som dessutom har starka sexuella anspelningar.

Vad handlar det om? Vad är det som gör att då kvinnor "straffas" av vissa patetiska små ursäkter till mansspillror så anspelas det på sexualitet och träldom under manlig makt?

Någon som ser några kopplingar? Sånt här skit vill jag inte ha på sidan, men jag låter det stå kvar ändå här, för att illustrera de kränkningar som kvinnor kan utsättas för, enbart baserat på att de i ett sammanhang har mer makt än en man, och för att ni skall få se ett prov på att det faktiskt är nödvändigt att radera vissa inlägg, för att öht kunna föra en diskussion.

Denna signatur var alls inte intresserad av att föra feministiska diskussioner, utan var främst ute efter att kränka feminetiks läsare. Varför kände du så? Som man så känner jag det som att du betedde dig som en hora, på ngt sätt..

I dagens Sverige ses all sned könsfördelning som ojämställt. Är inte det konstigt? Om allas frivilliga val leder till ett förhållande är det då inte mer förtryck att tvinga folk vilja annorlunda bara för att det på papperet ska se fint ut med ? Det riktiga klavertrampet sker ju snart i "debatt" där en kvinna menar att ENDA anledningen till att kvinnor vinner färre pris är för att de är kvinnor. Själv tror jag att könsfördelningen på priserna har att göra med könsfördelningen på forskarkåren i de olika ämnena.

Det enda konstiga priset jag inte förstår är litteratur och ekonomi. I litteratur borde fler kvinnor vinna även om jag nu tycker att all finkultur stinker plus att borde nån få det priset så borde det vara Springsteen ; Och ekonomi är ingen vetenskap hehe.

Men vad tror ni. Vad är jämställdhet för er och beror all sned könsfördelning på förtryck eller beror det på allas frivilliga val? Tänker närmast på könsfördelningen över föräldraledighet. Där vore det ju mer förtryck att tvinga familjerna till eftersom familjerna tydligt vill ha bestämmanderätten själva.

Det blir aldrig som man tänkt sig Läste en artikel igår: En man i en mindre stad i sydsverige hade varit ute på krogen och fått med sig två kvinnor hem. Han var tydligen intresserad av lite okonventionell sex, så han hade plockat fram ett par handbojor och frågat kvinnorna om de ville kedja fast honom.

Enligt artikeln så var de lite tveksamma först men efter lite övertalning så gick de med på det och kedjade fast honom i sänggaveln. Men till hans förskräckelse och förvåning? Efter polisanmälan har de tydligen hittat bilen och den ena kvinnan, medan den andra nu är efterlyst.

Nu tänkte jag följande. Om det nu blir rättegång, tror ni att kvinnorna kan försvara sig med att "Han var ju med på det! Jag menar, som parallell till Tumba-fallet. Vad vi vill, är du säker på det? Javisst, vad ni vill! OK, då tar vi bilen och drar, för du sa inte att vi inte fick göra det.

Hur skulle vi kunna veta att det inte var så du menade Ni undrar varför era inlägg blir raderade, men på ert forum så blir man avstängd om man skriver för mycket. Dessutom ifrågasätts varför inläggen är av så skiftande kvalitet, och därefter dras på antisvis slutsatsen att Mira är flera personer, pinsamt så det förslår.

Här blir ni raderade för att ni inte följer reglerna, varför stänger ni av feminister på www. För att de säger vad de tycker och gör det FÖR ofta för er smak. Tack men nu har ni visat vad ni är för några Det jag gillade var hans ord om att bilderna ger killar en "skev bild på hur tjejer ska se ut". Gillar det för 1 Ska han bestämma vilken syn på tjejer som är skev? Läste i dagens aftonblad att man nu vetenskapligt har räknat ut skillnaden på arvmassan hos en människa och en schimpans.

Är nyfiken på hur feminismen ser på dessa ämnen. Hur motiverar man i så fall detta, och vad innebär det i sin förlängning? Det är ungefär vad jag vill ta reda på, så ge mig gärna ett par åsikter. Har beslutat mig för att prova det här forumet ett tag, nu när man faktiskt fick plats utan att vara feminist. Hoppas någon orkar läsa vad jag skriver. Hur sjuk får media egentligen bli? Sånt här gör mig så förbannad. Det gör att man tappar förtroendet för ALL feminism i vanlig media.

Man får nästan känslan av att någon eller några får en kick av att håna och förnedra män i media. Särskilt flickorna riskerar att dö tidigt och drabbas av sjukdomar och socialt elände, om den siffran inte minskas drastiskt, menar FN-organet Unicef i en rapport som presenteras i många huvudstäder inklusive Stockholm på torsdagen.

Sverige, Nederländerna och Tadzjikistan rapporterar att procent av barnen går i skolan medan Somalia i andra änden av skalan redovisar elva procent. Asien och Afrika söder om Sahara är hem för de flesta av de 65 miljoner flickor som inte går i skolan.

För att jag tror att smarta människor väljer att kalla sig humanister och förespråkar ALLAS rätt till jämställdhet, oavsett kön eller färg. Sån är jag, take it or leave it. Har sett en del inlägg här om att män skulle vara våldsammare än kvinnor etc Tror väl att det kan stämma om man bara räknar fysisk våld. Däremot inte om man räknar utfrysning, skitsnack etc.. En del psykisk misshandel jag sett kvinnor emellan får mig att baxna. Den är egentligen lika aggrewsiv som fysiskt våld, men i ett modernt välfärdssamhälle får den inte de konsekven ser den egentligen skulle fått.

Tänk om en grupp kvinnor på stenåldern skitsnackar en annan kvinna så till den milda grad att hon blir utfryst ur flocken? Den förtalade kommer med säkerhet att gå under om hon inte hittar en annan flock som tar sig an henne.

För att inte tala om när kvinnor går in för att sabba en mans liv med tex falska våldtäktanklagelser. Det är i mitt tycke minst lika aggresivt som att slå in panbenet på någon. Tyckte man kunde se exemepel på ett typiska feministiska felsteg när i några av josefins kommentarer till några av filmerna hon rekommenderar.

Speciellt Lust och Fägring stor och Swordfish. Flera scener i Swordfish kallar hon förnedrande. Troligen mot kvinnor menar hon. Vad syftar du på? Helle Berrys nakna kropp? Det roliga är att du inte ser allt utspel av våld från män som icke förnedrande mot män. Men sanningen är ju att man ser det man vill se. Inget är förnedrande i sig, du har allt i ditt huvud.

Och i lust och fägring stor menar hon att det är helt otroligt att kritikerna helt kunde bortse från hur illa behandlad Lagerkrantz roll är. Jasså, för att hon är kvinna eller för att hon är den äldre i relationen? Själv tycker jag inte hon blir illa behandlad i den rollen och jag kan tänka mig hur det hade sett ut på den feministiska scenen om en 45 årig man hade sex med en 16 årig kvinna.

Barnporr hade era röster skallat. Om hon nu fick ta mer skit som den rollen så beror det enligt mig på att hon är den äldre och ska därmed vara den ansvarsfulla i relationen. Otrohet som feminister ang Alla älskar alice sa var typiskt män, att lämna sin fru för ung tjej.

Men nu gjordes det tvärtom och ingen kommentar från feminist håll om det. Vad är min poäng? Jo, att ALLA kan se vad de vill se. En feminist kan se bevis på patriarkatet överallt, så även i film.

Vore intressant att höra någon feminists kommentar. Särskilt kring articklarna om misshandlande kvinnor. Mona Sahlin sa i Aftonbladet "Om man tänker så, degraderar man feminismen till en ideologi bland alla andra som ska kämpa mellan partierna i riksdagen om en plats. Jag tycker fortfarande den rätta strategin är att feminismen är överordnad alla ideologier, och måste ingå i tankesättet hos alla som påstår sig vilja synliggöra eller förändra maktfördelningen i ett samhälle.

Feminister vill tvinga på feminismen som Sovjet tvingade på folk kommunismen. Feminism ska bli överideologi och statsideologi till vilket pris som helst tydligen. Så odemokratiskt som det bara kan bli. Hur mycket vänsterliberal det är så jag kallar mig jag än är så skulle jag aldrig vilja att mina egna åsikter blev statsideologi utan jag vill tvingas kämpa på den demokratiska spelplanen bland alla andra.

Så ska det självklart vara i en demokrati. Har någon annan här haft tillfälle att läsa detta verk? Förklarar mycket av dagens feministiska Moment22 mentalitet. Rekommenderas som en motpol till de politiskt infekterade verken "Under rosa täcket", "Fittstim" etc. Boken tar upp exempel efter exempel på hur "respekterade" media feminister slår logiska kullerbyttor och säger mot sig själva. Jag skrattade från sida ett, och blev faktiskt ledsen när boken var slut.

Vad menar du med att du anser att "heterosexualitet är en social konstruktion"? Detta begrepp blir jag inte klok på. Vad innebär "feministiskt självförsvar"? Pungsparkar, att skrika "NEJ" högt, Sätta gränser? Eller allt detta i en kombination? Feminism handlar väl om jämnlikhet? Men "feministiskt självförsvar" verkar handla om separatism mer än något annat, eller? Det kanske låter konstigt, men det har visat sig att bästa sättet att minska våldet i en grupp är att skicka de våldsamma elementen på självförsvarsträning och inte de utsatta.

An effective approach to violence prevention: This study replicated and extended the design and outcome measures of several small studies. In these studies, juveniles at high risk for violence and delinquency showed decreased violence and positive changes in psychological risk factors after being required to take a school-linked course in traditional martial arts.

In the present study, 60 boys in a large urban middle school were required to take a traditional martial arts course in their school. They were paired on problematic behavior profiles and assigned to a treatment group or to a wait-list control group.

Thirty classes, three per week 45 minutes each , were taught by a master of Koga Ha Kosho Shorei Ryu Kempo and his assistant neither was a public school teacher. Results are reported here for 14 variables from the following measures: The treatment students improved over baseline on 12 variables, while the controls improved on 5 by small amounts and deteriorated from baseline on 8, including teacher-rated violence.

There were significant differences between the groups on self-reported happiness and schoolwork and on one measure of attention.

After controls took the course, their scores resembled the postcourse scores of the treatment group. Importantly, the control group's increase in teacher-rated violence was reversed. Both groups were then pooled to compare baseline and postcourse teacher ratings. Their scores improved significantly in the areas of resistance to rules, impulsiveness, and inappropriate social behavior. There was also improvement in regard to violence, but the change in scores was not statistically significant.

Follow-up on teachers' ratings showed that improvement remained, and in some cases increased, four months after completion of the course. Interestingly, all 6 permanent expulsions were among the control group students who had not yet taken, or had only begun taking, the martial arts course. Och varför denna ovilja att gå till botten av problemen?

Det är inte personerna som utsätts för trackaserier det är fel på. Utan de som utsätter andra för detta. Åtgärder borde således riktas mot de som är förövarna. Cementerar inte "feministiskt självförsvar" könsrollerna? Med kvinnor som offer och män som förövare? Och är det inte då konstigt att det feministiska Vänsterpartiet förespråkar det? HM reklamen har tagits upp av media som en bidragande orsak till objektifieringen a kvinnor i vårt samhälle. Må så vara, men slår man på TVn så ser man musikvideo efter musikvideo med lättklädda damer dansandes med fullt påklädda män.

Ofta representerar dessa män också en kriminalitet i form av droger, hallickar, vapen etc. Kan det vara så att dessa musikvideor har en större "impact" på dagens ungas beteende än vad HM-reklamen någonsin kommer att ha, men det är inte PK att klaga på musikvideorna? Studerar man dagens unga både killar och tjejer i Sverige, så ser man hur de tydligt försöker efterlikna sina idoler i musikvideorna.

Både till kläderna och hur de talar. Så varför inte till beteendet? Jag gjorde en liten undersökning och kom upp med följande: To examine portrayals of violence in popular music videos for patterns of aggression and victimization by gender and race.

Differences in the genders and races portrayed as aggressors and victims in acts of violence. Among the acts of violence, the music video's main character was clearly the aggressor in Male gender was significantly associated with aggression; aggressors were This relationship was influenced by race.

Controlling for gender, racial differences were significant among males; A logistic regression model did not find direct effects for gender and race, but revealed a significant interaction effect, indicating that the differences between blacks and whites were not the same for both genders. Males and females were victims with equivalent frequency, but males were more than three times as likely to be aggressors.

Compared with United States demographics, blacks were overrepresented as aggressors and victims, whereas whites were underrepresented. White females were most frequently victims. Music videos may be reinforcing false stereotypes of aggressive black males and victimized white females.

These observations raise concern for the effect of music videos on adolescents' normative expectations about conflict resolution, race, and male-female relationships. Varför tas inte detta upp i debatten? Ungdommar i Sverige ser samma musikvideos som ungdommar i USA. Förespråkar dessa videor sexism så följer ungdommarna efter och antar ett sexistiskt förhållningsätt. Att det ställs irrelevanta frågor i domstolar kan nog konstateras. Likaså att det ställs relevanta.

Feministerna tolkar vissa frågor om klädsel i våldtäktsrättegångar som att kvinnan får skylla sig själv även om hon blev våldtagen. Motfeminister är lite skeptiska till detta förklaringsett och undersöker möjligheten att irrelevanta frågor ställs av försvarsadvokater för att få sin klient frikänd. Möjligheten finns också att vissa frågor om till exemoel tidigare sexuella vanor kan vara relevant om ord står mot ord.

Alternativet vore att lägga ner rättegången. Finns det något rättegångsprotokoll där det står i domslutet ungefär att: Vi anser det styrkt att kvinnan blev våldtagen men eftersom hon bar kort kjol får hon skylla sig själv. Eller finns det något protokoll där ovanstående insinueras? Finns konkreta citat från domar? Man hör ofta i Sverige idag: Jag läste någonstans att de som är mest sjukskrivna är unga tjejer år som bor i storstäder och saknar barn.

Det är även denna grupp som konsumerar mest antidepressiva medel. En enkel slutsats är att unga tjejer inte klarar den "manliga" arbetsmarknadens stress på samma sätt som män. Men det låter för enkelt. En annan slutsats är att män mår lika dåligt men det tar sig andra former än sjukskrivningar etc. Kanske alkoholmissbruk eller porrkonsumption? Eller så saknas de socialaskyddsnäten i storstäder. De flesta som flyttar in till storstäder för att söka jobb är unga kvinnor, medans männen stannar kvar i obyggden.

Resultatet är ett försämrat socialt skyddsnät som kan fånga upp unga kvinnorna som har problem. Jag har även hört att det ställs högre krav på kvinnor än det gör på män. Kvinnor skall inte bara lyckas med karriären utan även vara framgångsrika på en massa andra områden som tex att de ska se snygga och friska ut, ha en framgångsrik partner etc. Om det stämmer hur bryter man ett sådant mönster? Vad har ni för funderingar? Detta är ett stort problem som kostar massa stålar!

I dagens aftonblad bevisas det återigen att feminister i gemen ta mig fan inte använder hjärnan till att tänka med. Grova ord men jag är riktigt upprörd. Mats Gellerstedt, en författare sa följande om unga kvinnor och författare. De talar i egendomlig stackaton som språkvetare borde forska i och krydda sin dialog med de läskiga Lidingö-iiina som av någon anledning gjort comeback" Vad tror ni feminister svarar?

Det gör ju jämt så. Belinda Olsson säger "Han och hans gelikar får väl inget ragg längre". Skulle man kunna skriva likadant om tjejer? Men Birgitta Olhsson tar priset. Mannen jag är gift med till exempel tar det som självklart att vi delar på föräldraledigheten och hushållsbestyren" - Äh jag bara undrar, pratade inte mats om språkvård?

Han har ju inte sant ett ord om hur man ska dela ledigheten. Antingen så har hon ingen hjärna eller så leker hon dum. T ex på fotbollsgalan så fick ju damerna nästan mer uppmärksamhet. Men är damfotboll egentligen stort?

Vad är då problemet? Jo, att tjejer INTE gillar fotboll. Sålänge damfotbollen är beroende av att killar OCKSÅ går o ser damfotboll i lika stor utsträckning som man ser herrfotboll så kommer damfotbollen aldrig bli stor. Men är det så feminister ser det? Nej, då beror allt på en manlig konspiration som hindrar folk från att se matcherna. Kan man bara inte enas om att fördelningen av makt, pengar, uppmärksamhet kan vara olika även i en jämställd värld? Huvudsaken är den tillkommit på ett rättvist sätt.

Detta med våld i ett förhållande mellan en kvinna och en man skapar en hel del rykten och myter. En fråga som många ställer sig är: Är det vanligare att våldet riktas från mannen mot kvinnan?

Nja det finns en diskreptans i detta resultat beroende på var man letar efter sitt svar. Om man söker efter svar i brottsstatistiken hittar man att det i större utsträckning är fler män som slår kvinnor än det omvända. Men är det verkligen så?

Är det en bild av hur verkligheten är? Nja, det är en bild av verkligheten, men inte hela verkligheten. Forskarna har genomfört utfrågningar av heterosexuella par och kommit fram till att våld från både män och kvinnor riktade mot en partner är ungefär lika vanligt: The social learning theory and feminist theory were the theoretical frameworks used to guide this study.

The final sample included students boys and girls in public high schools in the Los Angeles area. The data revealed that gender differences are not significant to the total dating violence experienced.

Males reported physical abuse e. Are the predictors different for males and females? O'keefe M, Treister L. Man kan nog säga att oberoeende av kön så är våldet ett uttryck för att försöka kontrollera sin omgivning. För det första så korrelerar våldet med lägre socioekonomiskstatus och allehanda missbruk: Adolescents from lower socioeconomic backgrounds were more likely to report dating violence than youth from higher backgrounds. Dating violence was associated with dieting, binge and purge behaviors, cigarette smoking, alcohol consumption, drug use, suicidal thoughts, depression, and poorer self-esteem for both genders J Gend Specif Med.

Dating violence among a nationally representative sample of adolescent girls and boys: En människa måste känna att den har kontroll över något i sitt liv, så när ekonomin, jobbet etc är utom kontroll så får personer omgivningen agera kontrollobjekt.

Gäller båda könen Men varför syns då männens våld mot kvinnor mer i brottsstatistiken och debatteras mer i media? Då våld mellan könen är lika vanligt åt båda hållen? Män är generellt fysiskt starkare. Skadorna blir blir större. Sjukvård måste uppsökas och en anmälan görs i samband med detta. Många män anmäler inte övergrepp.

De är passiva och gör ingenting då de utsätts för övergrepp: Overall, the most common responses to physical aggression in a dating relationship were aggressive action e. Females were more likely to fight back than were males. High school students' responses to dating aggression.

Våldet i heterosexuella parförhållanden är inte ett utryck för "mäns strukturella makt över kvinnor" det är en korkad och grov generalisering med politiska syften.

Våldet i heterosexuella parförhållanden och generellt , är således ett utryck för "människor brist på kontroll och frihet över sina egna liv i dagens samhälle". Många av oss antifeminister är det just därför vi upplever oss kränkta av feministers ibland könsrassistiska budskap.

Vi utmålas som förtryckare på olika sätt, och till och med vår sexualitet kan smädas offentligt av feminister, oftast indirekt men ändå tydligt.

Man kan konstatera att många oskyldiga män råkar illa ut på grund av feminismen. Hur stor är egentligen risken för att mycket av det kvinnoförakt som finns i samhället egentligen är en form av vedergälning för detta? Att kvinnor diskrimineras på grund av män som känner sig kränkta av feminister, och som diskriminerar sjäva för att hämnas mot samhällets mansfientlighet som de har svårt att protestera mot.

Jag tycker att det är en ganska intressant fråga, för om det är så så finns det onekligen orsak för feminister att vårda sitt språk och undvika att anklaga oskyldiga män. När jag började som antifeminist var jag definitivt inne i tankesättet om vedergällning.

Jag upplevde ett könskrig som där båda sidor för länge sedan mist respekten för vanliga män och kvinnor som drabbades "för den goda saken". I hat över den feminism som drabbat mig ville jag hämnas mot kvinnor i allmänhet, för feminister hade ju aldrig brytt sig om huruvida jag var en förtryckare eller ej; jag var man, altså fiende. Vid några tillfällen gick jag in på en kvinnofrids site www. Visserligen hade den siten också den vanliga könsrassismen mot män mäns våld mot kvinnor etc , men det var även i ren hämnd som jag ville såra och demoralisera så mycket som möjligt bland kvinnolägret.

Jag har också flera gånger tänkt på att man kategoriskt borde vägra att arbeta med kvinnor, eller om man har den positionen: Kategoriskt vägra anställa kvinnor.

Bara som protest mot feminismen. Varför ska vi bara ha civila offer på den ena sidan i könskriget? Numera tror jag personligen inte att vedergällning är någon bra metod. Det är för svårt att få feminister att inse sambandet mellan deras rassism och den vedergälningsrassism som riktas mot kvinnor. Jag tror att det är bättre med diskussioner och fakta. Men samtidigt är det mycket mer lockande att gå vapnets väg, att verkligen hämnas. Om jag skulle bevittna sexism mot kvinnor så är det inte säkert att jag skulle ingripa.

Hur många av er som är antifeminister här har kännt lust till vedergällning även mot kvinnor och inte bara feminister? Kan man anta att flera män ute i samhället känner lust till det, även om de kanske inte är helt medvetna om den?

Jag kan redan föreställa mig kvinnors och feministers förfärade reaktioner på ett inlägg som detta. Jag kommer att kallas för diverse tillmälen, men försök att ge en vettig kommentar på det istället. Försök att motbevisa min fördom om att kvinnor bara blir hysteriska när de upplever att de blir angripna.

En annan fråga är om hotet om vedergälning behövs för att fanatiska feminister ska lyssna på mäns berättelser? Hur ska man få feminister att inse att deras kategoriska angrepp på män ställer till oerhört med skada? Främst riktat till de som tror på denna teori Josefine? Jag tror mig förstå vad teorin går ut på, nämligen precis vad det låter som, dvs: Könsbeteenden är på intet sätt medfödda. Alla beteenden som skiljer pojkar från flickor har lärts in, och är inte påverkade av kön.

Jag utgår från att teorin inte lutar sig på någon religion eller liknande. Vi utgår från att teorin stämmer, och följande fråga dyker upp. Alla djurarter, från myggor till fåglar till vargar till apor, har uppenbara skillnader i beteenden för honor och hanar. Medfödda könsroller, om man så vill. Varför och när har de då försvunnit då aporna utvecklades till människor? Hur besvarar man den? Jag tänkter inte försöka övertyga någon om att teorin är felaktig, utan vill bara veta vilka argument som används.

Hade bara tecken att tillgå och den kommer publiceras med replik från skolans feministförening. Vill att andra feminister ska läsa det här så jag får en bild över hur deras repliker kan komma att se ut.

Jämställdhet på feminismens villkor Jämställdhet har idag blivit något som endast får definieras av feminismen vilket fått resultatet att orättvisor mot män nonchaleras. Målet med jämställdhet har blivit kvinnligt välmående och inte rättvisa.

Det får förståss konsekvenser även i universitetsvärlden. Kvinnor är överrespresenterade överallt förutom på de tekniska utbildningarna. Vad tror ni Sverige väljer att se som problem?

Männens totala minoritet på högskolor eller kvinnans frånvaro på de tekniska utbildningarna? Hoppas ni svarade det sistnämnda. För trots rapporter om att killar halkar efter i skolan och att färre killar studerar vidare så är det kvinnors problem man diskuterar.

Sverige tillhör den tredjedel av länder där resultatskillnaderna är som störst i läsförståelse mellan pojkar och flickor, till flickornas fördel. Fler pojkar än flickor avstängs från skolan. Fler är kvarsittare och hoppar av skolan. Det är tre gånger vanligare att pojkar deltar i särundervisning och fyra gånger så vanligt att de får diagnosen hyperaktiv. Är detta det du får höra? Nej, du får höra att killar tar tjejernas plats, får mest uppmärksamhet och gynnas av läraren.

Till tjejernas fördel uppenbarligen. Hur försöker man då motverka sned könsfördelning? I dalarna har man ett projekt endast riktat mot kvinnor, målet är att få in fler kvinnor på tekniska fakulteten. I Linköping har man startat ett mentor projekt där studenter kan ansöka om att få en mentor i sitt ämne. Problemet med feminismen är att de i patriarkatsteorin utgår från manlig överordning vilket leder till att de är blinda för manlig diskriminering och kvinnlig överordning.

Jämnkönsfördelning är för feminismen endast viktig att uppnå i de fall kvinnor är i minoritet. Feminismen ser kvinnlig underrepresentativitet som tecken på förtryck medan killars frånvaro beror på frivilliga val.

Det är som ordföranden för ett kvinnoförbund sade: Mot många ur många olika grupper. Om patriarkatet finns så måste det vara världens sämsta omhändertagande förening. Alltifrån sin lön, hur man bor, vart man reser, vad man pluggar till vilken partner man har beror på egna val. Det är dock ingen motsättning till viljan att vilja förbättra t ex arbetsmarknadens villkor. Men att gnälla för att man har låg lön när man INNAN man utbildade sig till det yrket visste att yrket har låg lön tycker jag är patetiskt.

Det är bara att sluta eller utbilda sig till nåt annat. Att ha som mål jämn könsfördelning i sig är merförtryckande än att inte ha det. Låt samhället bli summan av allas frivilliga val istället. Den könsfördelning som uppkommer då är den riktigt jämställda.

Att inte veta var det privata börjar och offentliga slutar är ett vanligt feministiskt felsteg. Om jag har hjälm, har gruppsex, är hemma med barnen, dricker alkohol, festar varje helg, kollar på tv varje dag, tittar på porr, ställer upp på porr är PRIVAT.

Men sjukvården, att alkolister inte ska köra bil, EMU val, skolan, arbetsmiljön, bostadsregler eller för den delen lagen är offentligt. Skulle kunna skriva mycket mer men kommer inte på nåt mer För det första så utgår jag från att "våldtäckt" är en regelrätt sådan i buskarna eller hemmet och inte en person som betalar en prostituerad för sex.

Vissa likställer "att köpa sexuella tjänter" med våldtäckt, men det är en annan debatt. Jag gör denna åtskillnad för enkelhetens skull.

Jag förutsätter även att förövaren är man och offret kvinna. Jag utesluter även pedofiler våldtäckt av minderåriga och djursex. För det första, är man så otroligt kåt och vill ha sex till varje pris, så att man beslutar sig för att ta sig den rätten med våld, så borde man väl rimligtvis vara kapabel att genomföra och fullborda det tilltvingade samlaget?

Detta är dock inte alltid fallet! Många våltäcktsmän har svårt att få till en tillräckligt erigerad penis för att kunna genomföra samlaget. En del ejakulerar aldrig heller. Dessa företeelser korrelerar också med ett ökad våld mot offret. I studien nedan tar de upp denna problematik och tycker sig kunna urskilja en subgrupp bland våldtäcktsmän. Sexual dysfunction is known to occur in a proportion of rapists during the assault.

The most common dysfunctions are erectile insufficiency and absent or retarded ejaculation. The study assessed the incidence and characteristics of assailants' sexual dysfunction reported by 50 victims of rape. In attacks where sexual dysfunction occurred, there was a higher incidence both of intra-rape violence and commissioning of degrading sexual activity and this behaviour was related to the onset of the dysfunction.

It was felt that the pattern of behaviour reported in those attacks where rapists' sexual dysfunction occurred might reflect a typologically distinct subgroup of offender Assailants' sexual dysfunction during rape reported by their victims.

Man kan väl drivas av makt och ändå fullborda samlaget. Man kanske tänder på just maktutövandet? Fler studier har gjorts då de jämför dömda våldtäcktsmän med ej dömda "vanliga" män.

De kopplar helt enkelt en blodtrycksmätare till penis och låter personen titta på allehanda filmer. Jag tycker att du ska skriva till min privata mail så ska jag tipsa dig om hur du kan få hjälp Steg nummet ett har du redan tagit när du skriver här Jag är en 25år gammal kille som har 10år misbruk bakom mig började med spriten sen tog det över till andra saker. Nu har jag familj men är inte ren dricker ofta i smyg och tar droger om det visar sig chans till det jag vet inte om det kan finas nåt som kan hjälpa mig för att viljan finns men det är ju starkare än mig snälla ge mig tips om hur jag kan göra för att sluta helt, det finns dagar även månader då jag inte tar nåt men så fort det går dricker jag och knarkar.

Jag tycker att hösten är en jobbig tid,för mig i allafall. Korta o mörka dagar o oftast skitväder. Då kommer tankana,"fan vad gott det hade vatt med droger" Ja ni hör,vilket idioti!!

Men men så länge jag får suget att stanna vid enbart tanken är jag sååå nöjd. Nykter o drogfri idag för min egen skull. Ha det gott alla o ge inte upp,det stundar bättre tider! Till Politikern- Jag tycker synd om dig,du kan inte ha det lätt med såna vanföreställningar,du måste förstå att alla andra är inte som dig!!

Och vad bygger du detta på? Det är verkligen synd att en så kallad förening som er får kommunala bidrag. Hoppas det känns bra för er med alla pengarna i era privata fickor. Fan vad jag saknar er!! Bamsekram från Sanne K-stad. Vill bara säga, vad tråkigt att man inte får "gnälla" enligt vissa.

Det kanske är så att jag behöver ventilera och våga vara som jag är. Och när jag mår dåligt kanske få lite feed back. Ville bara hojta till och säga att jag lever för er som jag gick med i Tingsryd om nu någon kollar denna gästbok i bland.

Hoppas det gått bra för er alla där ute. Jag jobbar nu med min dröm, på en hästgård där jag är ridledare och träffar underbara människor varje dag som jag rider med i skogen.

Livet leker och till er som tycker det känns tungt, ge inte upp för finns bara viljan där så kan ni gå hur långt som helst. Tack kung,,,det bästa jag hört på denna sidan,,,,många kramar. Vad bra att det funkar för dig kung. Jag lever och har ett gott liv, och ljuger, ja, det gjorde jag förut i missbruket. Alla är vi olika och det som funkar för dig, kanske inte funkar för mig. Jag har valt mitt sätt och för mig är det att jag fortfarande tar mitt beslut varje dag, börjar dagen med det.

Det säger en del om dig själv. Eftersom du har nått så långt, kan du väl försöka ha lite förståelse för mig som inte ha kommit så långt och den här sidan är till för att vi ska kunna peppa och vara stöd. Vi ska ju inte stjälpa. Kramar på er alla. Tack för en jättebra och tänkvärd föreläsning. Du lyckas nå din publik genom att vara en vacker och värdefull människa Måste ge dig en stor eloge!!!

Var på din föreläsning i Norrtälje med mina elever och arbetskollegor, på det sätt som du fångade våra elever!!! Du har givit dem mer på en eftermiddag än "skolan" kommer att lyckas med under 12 år. Hoppas verkligen att våra framtida elever kommer att få möjligheten att lyssna på det du har att säga. Lycka till med allt du företar dig!!! Tack Peter för en fantatisk föreläsning idag. Jag vill tacka dig Peter för en mycket bra och intressant föreläsning av Peter i Norrtälje!

Faktiskt den bästa föreläsning jag varit på! Och då har jag varit på ganska många under mina år som lärare! Måste vara jobbigt att kämpa varje dag, faan slapp taget och börja leva Lev inte i det gamla, börja lev och sluta kämpa.. Sluta ljuga, skaffa ett anständigt liv. Kan bli så trött på alla som inte vågar börja leva utan lever i denna så kallad kamp som jag kallar för rädsla Och hej Pertti, kul att det kommer nya.

Jo, visst behöver vi jobba mycket med oss själva, men det är det värt. Bara vi inte tappar hoppet under arbetet, det är både smärtsamt och jobbigt många gånger. Det spelar ingen roll om jag har varit nykter i hur många år som helst, jag är fortfarande alkoholist, och det får jag leva med resten av mitt liv. Det är en dag i taget som gäller. Idag är det trots allt gôtt att leva. Sköt om er alla. Extra haleja till suZ och Pentti.

Vi kämpar vidare eller hur mina vänner!!! Skickar en hälsning till alla som har en önskan om att vara drogfria idag. Det går men jag måste också vilja göra en del fotarbete för att komma dithän. Ha en bra kväll. Ha en riktigt bra dag och sköt om er. Haleja Pentti o suZ. Kämpa på,"trägen vinner" säjs det Bautakram från mig haleja till Tuula o sUZ. Det är så sant som det är sagt, skönt att vara nykter, en dag i taget.

Jag är glad att ni finns och att jag kan ventilera när jag behöver det. Ensam är inte stark. Jag har börjat läsa till undersköterska och det trodde jag inte för några år sedan. Då var allt ett helvete, visste inte var jag skulle hitta mig själv. Efter många återfall och behandlingshem kom jag underfund med att det här är inte min väg. Jag vill annat med mitt liv. En dag ska jag begravas och det ska inte stinka sprit om mig då. Ja, det var underliga funderingar jag hade, men bara dom leder till något gott och bra.

Idag känner jag att jag verkligen åstadkommer något. Självkänslan har återvänt, jag är inte den där "alkiskärringen" mer. Alla ni där ute, det går, ge det en chans, beslutet är ert, ingen annan kan ta det beslutet. Kramar Haleja Pentti, suZ, ja alla som behöver. Skickar en hälsning till alla som har en önskan om att vara drogfri. Livet blir enklare att leva utan droger.

Det blir framförallt inte lika mycket negativa konsekvenser. Jag vet för eftern 42 år av drogande så har jag idag varit utan droger i 5år och nästan nio månader.

Det rockar fett att vara drogfri, men det skulle inte vara möjligt utan mina vänner i gemenskapen på olika platser i Sverige Kram. Nykter o drogfri i dag, tralla laa Semestern lider mot sitt slut efter 4mån ska bli gött o komma hem. Hemma bra men borta bäst,eller hur va det nu Ha det bäst, vi kämpar väl vidare!!!!

Paljon haleja Tuula o sUZ fr penttivarg. Grattis till tiden Thomas, bra gjort o lycka till i fortsättningen. Vägen är smal o krokig ibland för oss beroende men dock inte omöjlig att vandra!!! Nykter o drogfri i dag inte minst för min egen skull. Kämpa på mina vänner vi kan lära oss att leva med vår glömska sjukdom.

I dag har jag ett år o det känns häftigt skalll ni veta. Ingen dans på rosor men många har jag fått på vägen. Kramar Thomas i Ljungby. Länge sen jag var här och kollade. Du är kvar i alla fall, Pentti. Jag har börjat plugga nu och det är mycket att hålla reda på. Det är trots allt ett antal år sedan jag läste. Svårt att sitta stilla. Jag lär mig väl det också. Annars flyter det på och jag är nykter, en dag i taget.

Haleja Pentti, suZ och kramar på er alla. Ja allt är okey. Är uppe i dalarna hos de mina. Tycker om nejderna häruppe flyttade hit ner från finska lappmarkerna. Jag tycker att det är lättare på nått sätt o hålla sig nykter o så häruppe,vet inte det kanske är bara en illusion ,men iallf. Stor kram till er alla beroende,kämpa på vi segrar till slut över vår glömska sjukdom!!! Grattis Pentti, vad roligt. Hoppas allt gick bra och att familjen mår bra. Sommaren kom och gick, känns det som, det går så fort, men det var nyktert, vilket jag är glad för.

Jo, jag har nog med min egen nykterhet och orkar inte bry mig om statistiken på andra. Att ta återfall det vet jag också hur det är och det är inte lätt att komma tillbaka, det går tro mig, jag har gjort det.

Jag fortsätter att ta en dag i taget. Haleja och kramar på er. Ja, du har såå Tuula-Jag blev faktist morfar för två veckor sen.

Det blev ett välskapt gossebarn,och det känns mycket bra så det gör. Till kung- Jo jag vet hur det är,det ska gudarna veta! Nykter och drogfri idag bla. Vi fortsätter väl att kämpa på? Idag regnar det men det behövs det också. Nykter idag för min egen skull. Nu ska jag ta fram dammsugarn och städa undan lite.

Kramar o haleja till alla. Nej, inget återfall här. Nykter för min egen skull. Spelar det ngn roll hur många som är aktiva eller? Bättre koncentrera sig på sin egen nykterhet. Jag är glad att jag håller mig nykter och jobbar för nykterheten varje dag. Men det är upp till var och en.

Pentti, har det blitt något barnbarn än? Ja du vet ju hur det är. Undrar vart alla har tagit vägen??? Det har varit tomt på sidorna sista tiden. Själv så kämpar jag på,det går någorlunda men oftast så jäller det "en dag i taget" o ibland när suget e som värst så får jag till o med välja omvägar för att slippa utsättas för frestelsen.

Nykter o Drogfri idag iallafall och för min egen skull!!! Det kostar på ibland men det är värt mödan! Hej undrande Annie,,, Oj, nu känner jag mig lite dum Kanske är jag som har låg självkänsla som tror att alla hoppar på mig Kram o lycka till du Jag ber ggr om ursäkt om du uppfattade det som ett påhopp, det var inte alls meningen. Jag var bara intresserad av hur du hade kommit fram till dom siffrorna.

Själv var jag i behandling för 3 års sedan, har tagit ett antal återfall, men nu den Det finns inte i min värld att ta nå´t att dricka.

Har fått en medicin som igentligen är för depression, men som av en slump upptäcktes på ett häkte som gjorde att suget helt försvann har jag hört, och jag får hålla med fullt ut, suget är borta! Hälsningar och kram tillbaka Undrande Annie. Det där med återfallsprocenten stämmer nog. Men titta istället på alla i NA som är nyktra oavsett hur krogig vägen dit varit. Sånt gör mig glad och hoppfull! Konstigt att många har så låg självkänsla att när man skriver något här så är det alltid en liten själ som ska känna sig påhoppad Menar givetvis inte alla men i min såkallade grupp är det endast jag och en till som fortfarande är nyktra och har så varit i snart 4 år..

Kan inte bara vara slumpen att det är såhär i denna grupp utan så här är sanningen Bara en liten tanke Kram på er alla, även till dig "lillsjälen". Undrar bara hur har det gått för dig? Menar du att du har varit i kontakt med "alla" dom hundra? Hälsningar ifrån ett hällregn. Var på beh en längre tid. Om jag räknar efter så passerade det säkert 3, 4 hundra personer under tiden som jag var där Har gjort lite eftersökningar och kan då konstatera att de flesta har återgått till missbruk En ny vecka o nya utmaningar.

Helgen kom och gick, lugnt o stilla, inga större mankemang. Har inte skrivit här på ett tag, det har varit mycket omkring mig o familjen med olika saker.

Vi var på en resa till Frankrike. Direkt efter det tog flickan studenten, så det blev lite stressigt ett tag. Otroligt ändå att ha fått med om dessa saker.

Trodde jag inte för ett par år sedan. Allt tack vare att jag hållit mig nykter. Sköt om er och hoppas värmen är här nu. Men då blir det väl för varmt istället. Så var det amatörenas afton igen! Vi gamla i gemet kan ju hoppa över allt jidder med sprit o droger,eftersom vi vet konsekvenserna.

Sitter man på en kruttunna då leker man inte med tänstickor, eller hur? Hej,en ickenykterist är jag som vill bidra med några hemmasnickrade strofer kram till alla som kämpar bättre än jag. Vi vandrade stigen fram,där våren hade lagt sin grund. Sommaren omfamnade oss som en varm filt.

Fastän våra bylten tyngde våra trötta axlar så var vårt sinne beslöjat med hopp och mod. Märrens skrala ben tog oss ytterligare en bit. Rackare dom kallar oss,i by efter by. Men ack vad dom bedrar sig,ty vårt sinnelag är av ett annat slag. Sistlidna vinter han dog. Vid slipstenen han somnade stillade in. Men rådet han gav oss var,att skänka en tanke åt den arme. Ty vi är en av dom. Vi var ett med det porlande vattnet, som tycktes forma stenarna längs bäckar och åar. Längs landsvägar som synes milslånga och oändliga i en gassande sol.

Undrar bara om det har blivit nå´t fel på gästbokens hemsida. Det är ju inte alls nå´n sån "trafik" längre som det har varit. Eller har "hemmet" förbjudit er att skriva på ett tag? Det var 9 månader igår. Men vad marken gungade runt mig. Jag har inte känt ett sånt sug för att döva mig, så som igår. Gick på ett möte och somnade drogfri och är det idag med. Kram på er o tack för att ni finns. Tusen tusen tack för att ni varit hos oss här på restaurangskolan i Värnamo och föreläst!!

Fantastiskt bra och nyttigt för eleverna! Tack också för att ni har modet att berätta Var är ni alla mina nyktra vänner? Ännu en nykter o drogfri dag och för min egen skull. Ville bara önska er alla Trevlig Pingst!

Nykter och drogfri idag för min egen skull. Hej tuula,får tack för dom vänliga orden du skrev. Men just nu vet jag inte vad jag ska hitta motivering att sluta dricka. Jag kan inte känna nån motivering i livet just nu,skulle vara att hitta kärleken isåfall. Vet inte om det är så med andra,men man har mycket sorg o känslor i sig som man försöker dämpa,eller rent av få uttryck för.

Men kanske man kan skicka e-post till dig om det går bra,känns lite lättare då att skriva. Jag har en liten annan sak med som trycker mig just nu. Känns lite absurt att skriva här inne,men med sprit i kroppen går det,ja du känner nog igen det hela. Man måste ha sprit i kroppen för att våga,o man hittar alltid en anledning till att dricka. Men som sagt var,vi kan ju maila om det går bra för dig förstå ss.

Hej alla Beroende vänner! Är nykter och drogfri idag för min egen skull. Ja jag håller med er,livet är ingen dans på rosor,nej långtifrån och det konstigaste är ju att man sätter sig i situationer som man på förhand vet om kommer att bli jobbiga och ta sig ur med självkänslan i behåll.

Tanja-jag kan inte ge dig bättre råd än Tuula o sUZ har redan gett dig,men du kommer väl ihåg vad ja sa till dig när vi träffades sist? Jag menade väl,men du tog det nog på fel sätt. Jaa och tack för denna livgivande sida och alla er som skriver här om både gott och ont, glädje och sorg Nej det är inte lätt att leva livet på livets villkor, men en sak att ta vara på Tanja, du har ju kommit så långt i ditt tillfrisknande att du delar om hur jobbigt det är och Iaf inte just nu!!

Jag känner så väl igen mig..!.. Den där smärtan blir ju ganska snabbt en anledning till att ta till drogerna Det är som sagt inte lätt Ta hand om dig och utsätt dig inte för frestelserna.

Din uppmärksamhet på att du handlar fel i vissa lägen är ju den vägledning din högre makt ger dig för att du ska hitta rätt och inte hamna i samma vansinniga ekorrhjul av upprepade misstag.

Jag är tacksam för att ni finns och för att vi får dela denna gemenskap av tillfrisknande!!! Jag lider med dig "arg", sjukdomsbilden är sådan att man är specialist på att lura och manipulera allt och alla. Det enda man bryr sig om är att få tag i det som jag missbrukar. Jag måste själv bestämma vad jag vill, alltså jag ville bli nykter, det är inte lätt.

Att erkänna för sig själv att jag är alkoholist, det var det svåraste. Ingen annan kan bestämma åt mig, om jag åker in på "hemmet" hellre för att ta straffet, det blir fel, jag såg många som hade gjort så och de var tillbaka i missbruket efter "hemmet". Behandlingshemmet ska inte uppfattas som ett straff, det är frivilligt, det ska vara jag själv som vill dit. Tanja vännen, du kämpar så bra, fall inte för frestelsen, tänker på dig, gumman, du har nått långt och det kan bara bli bättre, ge dig själv en chans.

Framtiden kan ingen sia om, det är bättre att ta en dag i taget, allt löser sig, det beror helt på dig själv vad du vill göra och hur du vill att framtiden ska se ut. Det är inte lätt, livet är inte lätt att leva. Det händer alltid saker i livet och bara för att jag inte missbrukar längre kommer jag inte undan livet och dess gång. Du växer som människa över varje hinder du klarar av utan att ta till drogen. Paljon haleja sinulle Kramar på er alla och haleja även till Pentti, suZ o Peter.

Tuula Suz och Pentti och ni andra med gör ont i hjärtan!! Hej på er som vill å försöker! Jag har barn me en som fick vård ist för straff,trodde då att de skulle bli bra me hans missbruk å krim. Jo visst,han lura beh. Men de vet väl ni som sitter på sånt att ni kan komma tillbaka en gång till!

Jag blir så jävla arg Antagligen om jag får tycka?? Om ni är typ. Ville bara önska er alla en god fortsättning. Nykter och drogfri för min egen skull.

Kram till er alla xtra haleja till Tuula o Suz. Hej och tack Tuula för din positiva tanke och kloka ord Jag påminner mig varje morgon om texten "Bara för idag"! Snart är det då dags för Halmstad och det ska verkligen bli härligt att få åka dit igen.

För den som kanske inte vet vad som händer där, kan jag ju berätta att det är ett 3 dagars konvent på Gullbranna camping.. Det var ett tag sedan vi hördes av suZ, men det är så det är, våren lockar, jag vill gärna vara ute nu och göra trädgårdsarbete, skönt! Annars är det bra med mig också och det rullar på en dag i taget.

Blir förmodligen arbetslös, men har sökt in på en skola, vill inte gå sysslolös, inget för mig. Vi får se hur allt löser sig, men kommer tid, kommer råd. Inget att oroa sig för nu. Jag är glad över hjälpen jag får, av er och andra runt omkring, det är därför jag fortfarande fungerar, ensam är inte stark.

Det viktiga är att jag ber om hjälp när jag behöver, det har varit svårt, för jag vill klara allt själv. I det här avseendet är det bara att erkänna, jag klarar inte det själv. Idag är jag stark, men vi vet inget om morgondagen. Det händer saker hela tiden, både positiva och negativa, det beror på mig själv hur jag vill tampas med vardagen. Väljer jag att ta till mig det negativa då finns det en risk att jag hamnar i skiten igen.

Det finns en mening med allt, trots att jag ibland har svårt att se det direkt. Ha en riktigt trevlig vecka och simma lugnt, alla. Haleja Pentti, suZ, Tanja o Peter. Hej igen kära vänner, ja det var ett tag sen! Men allt är dock precis så som det ska vara med mig. Jag mår bra, har inte varit ute i kylan eller så Det är skönt att våren har satt ner foten nu och bjudit in sommaren till dans Vill också tala om min tacksamhet till er som hjälper mig i mitt tillfrisknande. Jag skriver fortfarande i det 4de steget Jag vet vad jag bör göra Men det kommer, jag har tillit Vi kommer att jobba paralellt med Bryggan lokalförening här Vi är i startgroparna och det är mycket som kan göras Många varma kämparkramar till alla vänner på denna sida och några extra till Tuula Pentti Tanja Bengan och alla andra från suZ.

Grattis Annika, det är du värd, vad roligt att det händer saker. Det funkar med det här. Jag är så glad för din skull. Jag har fått jobb!!!

Jag har gått tvåintroduktionsnätter redan. SKÖNT att slippa leva på existensminimum. Kanske jag kan ha råd att göra lite mer saker för mig själv Är mitt uppe i en flytt, så på tisdag blir jag Och blir sambo, på riktigt. Inte på så sätt att någon bara "råkar" flytta in hos mig och sedan lever på mig utan att betala för sig.

Det blir en utmaning för en ensamvarg som jag. You make me whole With Love! Tack Tanja, jo det är inte lätt att se när folk är ute och dricker, visst ser det häftigt ut och kul också, men jag skulle inte vilja ha den ångesten och baksmällan det innebär för mig, dessutom finns det inte så många tankbilar som skulle släcka min törst. Skulle supa ihjäl mig, var på god väg förut. Jag inser att jag inte kan dricka inte ens en liten lättis. Nu pratar jag om hur jag känner och fungerar.

Jag kan faktiskt ha roligt utan, kanske roligare dagen efter, när andra är bakis och ojar sig. Jag är uppe med tuppen och orkar med att göra saker utan den där otäcka tröttheten och ovissheten över vad jag hittat på den här gången.

Idag kan jag göra bort mig, men med skillnaden att jag kommer ihåg vad jag gjort och sagt. Så vi ser framåt och håller oss till vårt eget avtal med oss själva och kämpar vidare. Kramar på er och haleja, Tanja, suZ, Pentti o Peter. Glad fortsättning på påsken! Det har varit rusch här, sprungit och jagat bonus- barnbarnet.

Han är ett år och fyra månader. Han hinner med att norpa åt sig allt när han springer. Skruva på knappar gillar han också, skulle lyssna på radion och den var på högsta volym. Annars flyter det på precis som vanligt och jag håller mig till nykterheten idag också. Det är skönt att uppleva ännu en påsk utan skiten. Äldsta bonusbarnet sa att det är sån skillnad på mig jamfört med förut.

Det är roligt att komma nu. Hoppas ni har haft en skön varm helg hittills. Vi fortsätter att kämpa. Haleja suZ, Tanja, Peter o Pentti hoppas huvudvärken gett med sig.

Du har en fantastisk förmåga att fängsla och gripa. Är så glad att jag fått ta del av det du hade att berätta. Du är värdefull och vacker! Hej mina fina tillfrisknande beroende. Fasen vad livet är spännande. Jag hade 22 månader igår. Jag är på väg bort från Nybro. Jag har ju hittat kärleken uppe i 08 så dit bär det hän så fort jag hittat ett jobb. Jag hoppas jag kommer in. Pray for me Jag jobbar i det fjärde steget och har en underbar sponsor och en underbar sponsi.

Livet flyter verkligen på Kärlek till er tillfrisknande beroende, och även till er som går med en önskan om att sluta använda. Nykter och drogfri idag! Mår sådär efter en vurpa på mcen och en vecka på sjukhuset,fet blåtira och hjärnblödning till råga på allt!

Börjar på och fundera ifall det hadde gått bättre om jag hadde varit full och påtänt,menar som förr när man vurpade med hojen så var det inga bekymmer,man slängde sig på cykelfan och drog pinnen i botten,punkt slut!!!!

Ja,ja,hur som helst,tydligen kan man ha skallebank utan fyllan med. Jag prata några ord med dig, efter föreläsningen frågade om du var stegare - kommer du ihåg mig?

Kolla gärna in min hemsida och skriv någon rad i Gb'n - så ser mitt liv ut idag! Hej jag heter Robin och jag är en beroende Det var ett tag sen jag sa det. Var nog ett par veckor sen jag var på ett möte. Jag mådde så jävla dåligt innan en lång tid, men nu börjar det bli bättre. Kanske e det så enkelt att det e solen som gör mig glad. Men innan när jag mådde dåligt så var mina tankar på missbruk o att jag e en missbrukare där hela tiden.

Allt jag var var en missbrukare Så klarar jag inte att tänka. Jag e ju en sån strålande o karismatisk personlighet ju Njae Kanske tog i lite väl mkt där, men jag är mer än endast en beroende. Lite unik vill väl de flesta vara ändå Hoppas ni alla strålande människor här har det precis som ni vill ha det! Jag är också på behandling igen- i linköping men nu har jag och min sambo 13månaders drogfrihet!!

Tänker ofta på dig med gumman!!!!!!!!! Är det några andra man känner där nere i tingsryd igen eller???? Och hej Micke, det första är att erkänna för dig själv att jag har problem och det har du gjort. Jag tycker som suZ det finns gemenskap i AA, där kan du få hjälp om du själv vill ta emot, allt hänger på dig och din inställning.

Tycker att det är väldigt bra att du tagit det här steget. Du är på god väg, men det tar sin tid och det får det göra. Tänk på att ensam är inte stark. Du behöver kontaktnät och det får du genom just AA eller NA och genom att skriva här. När det känns som jävligast är det bra om du har någon i din närhet som du kan vända dig till.

Det är bara jag själv som kan förändra mig själv. Jag slutar inte dricka för att göra någon annan glad. Det börjar med mig själv. Det här livet är häftigt och på den här sidan har jag funnit nya kompisar som kämpar mot samma mål som jag. Jag lovar mig själv varje morgon, att vara nykter. I början fick jag ta beslutet tätare. Det är inte lätt. Kämpa på, du är värd ett nyktert liv. Kramisar, haleja på er andra kämpar, suZ, Pentti, Peter, Tanja m fl.

Är tacksam för att jag idag VILL vara nykter drogfri Det finns ett tillfrisknande som är tillgängligt för alla oss beroende Jag visste någonstans inom mig att mitt knarkande var FEL mot mig, mina barn och mina nära och kära Men, mitt knarkande hjälpte mig för stunden att fly Jag visste att det var fel, för jag mådde ju ÄNDÅ inte bra!

Jag kom så långt att jag tog ett beslut, att ge mig själv en chans att försöka hitta en annan väg än den flyktväg jag sprungit på så länge Det var ju exakt det jag ville också, innerst inne. Det råd jag kan ge utifrån mina erfarenheter, vad det gäller att sluta använda är: Vad man än kan tycka om det som sägs så är det viktigt att ha med sig i bakhuvudet att enda anledningen till att vi sitter på detta möte är för att hjälpa varandra att inte återgå till missbruket, vi hjälper varandra att hålla fast vid nyterhet och drogfrihet.

Man måste verkligen ge sig själv en chans Jag vill önska alla kära läsare,skrivare,vågavaare,beroende och mina kära vänner Tuula Pentti Tanja Bengan ja och alla andra också en riktigt God natt Kram från suZ. Grattis på 7-års dagen Kristin vågava Ljungby. Jag ser upp till dig, trots att du bor under mig. Ha en riktigt bra dag. Hej,Micke 33 som skriver.

Det känns väldigt nytt för mig att skriva här inne. Lever idag inget nyktert liv. Hoppas nån härinne kan ge mig råd hur man ska ta sina första trevande steg bort från flaskan. Väntar på våren men det lyser med sin frånvarå Annars är allting lugnt det händer inte så mycket för tillfället,väntar på solen Höll alla tummarna för dig. Vi fortsätter väl och kämpar vidare,eller hur??? Är det du som var i tingsryd smatidigt som mig??

Robin, grattis till det nyktra beslutet. Det som inte funkar är vita knogars kamp. Kontakta någon i NA eller gå dit. Du får nya vänner som vet vad detta handlar om och vet hur man ska gå vidare.

Bara ett förslag från mig. Vi finns här också, men det är lättare när man träffar folk i liknande situation. Haleja suZ, Pentti, Tanja o Peter. ROBIN-ett gott beslut,hållertummarna för dig,skriv gärna till mig om du känner för det. Ha det gott alla vågava vänner kramizar från pena. Tack för era "speglingar" på min delning Skönt att höra att jag inte e totalt ensam om o känna såhär. Just nu är jag inne i det där tänket: Ja, vad fan e det fför mening med att kämpa mot när det ändå inte ser ut att bli nån förbättring..

Ska det va såhär hela livet så kan jag ju lika gärna ge upp på en gång. Men jag har blivit väl "programmerad" från mina behandlingar Det tar emot nåt jävulskt att ta steget o ringa samtalet! Tiden kanske har ett finger med i spelet, så det e väl bra att jag väntar ett tag till iaf Ha det så bra alla. Nykter och drogfri idag för min egen skull och det känns bral. Robin-Jag känner igen mig i ditt mående,kände det så väldigt länge. Ensamheten var för min del det jobbigaste och när jag sen mådde någorlunda bra så kom det här med att vad fan var meningen med livet när det tedde sig så meningslöst.

Det är nog det största problemet enligt min mening. Tyvärr så har jag ingen patentlösning på det hela, eftersom jag kan känna det så emellanåt än idag jag har försökt att utöka mitt sociala umgände med helt "vanligt folk"o naturligtvis med drogfria beroende. Stå på dig Robin du är en värdefull människa,"efter regn kommer sol". Kramar till er alla på sidorna xtra till Tuula,sUZ o Tanja. Hej på er Ljungby bor länge sen man var hos er ångrar aldrig att jag flyttade hoppas det går bra för er alla.

Hej och hej Robin, ja det är ju jobbigt helt klart Har du sponsor så tala med denne!!! Prata med någon i gemenskapen!!!! Låt inte drogsuget ta över, en dag i taget kan ju bli en timme i taget eller till och med några minuter i taget. Jag brukar själv be Glöm inte heller att dom där tunga dagarna är en del av processen Ta de vänner du träffar på mötena till hjälp Robin stå på dig!

Nu e det tungt som fan! Så jävla drogsugen och ensam Vet inte vad jag ska ta mig till med mitt liv längre Gick bra en tid, sen trampar jag bara på samma ställe hela tiden känns det som. Vill mkt mer än så. Jag är helt enkelt trött på allt just nu! Vad gör man då??? Hoppas ni alla hittar det ni behöver..

En dag i taget, och livet rullar vidare, alla dagar som gått, sedan jag tog beslutet att ändra på mitt destruktiva missbrukarliv Bara för idag ska jag tänka på mitt tillfrisknande, glädjas och leva livet utan droger Det finns allt gott att lära känna i vår underbara gemenskap "en dag i taget". Till alla kära vänner som läser och skriver här vill jag sända många kämparkramar Tuula Pentti Tanja Bengan m fl från suZ.

Grattis Tanja, det går, en dag i taget. Sonen fyller 17 idag, hade folk igår och det kommer några även idag. Kul att vara med både fysiskt och psykist. Det var jag inte förr. Brydde mig inte om annat än hur jag skulle få sprit. Annat idag, skönt att kunna finnas till. Jag kämpar vidare och hoppas att ni gör det samma. Kramisar och haleja till er. Extra till Tanja, Pentti, Peter o suZ. Nykter o drogfri idag med och enbart för min egen skull.

Imorgon bär det av hemåt,det har varit trevligt men man säger ju "borta bra men hemma bäst" om det nu stämmer alltid så bra ska jag låta vara osagt. Jag hoppas att ni alla har det bra och att vi kämpar vidare! Åter tillbaks i programmet och livet fungera, visst suger konsikvenserna av återfallet, men nu är jag med igen tack vara NA och min egen vilja att leva, Älskar mig , älskar dig fia och min älskade son Felix, Du är Guld.

Jag börjar just vakna ur idet. Mår bra och humöret blir mycket bättre av solskenet, härliga tider. Nykter ska jag fortsätta vara idag. Sköt om er därute. Haleja Pentti, suZ, Tanja Kramar till alla kämpar. Har alla gått i ide,eller???? Underbar gnistrande solig vinterdag här uppe i dalarna,det känns såå jävla skönt till både kropp och själ att vistas ute i naturen då. Hels nu när jag är nykter och drogfri och kan värdesätta sådarna saker o ting.

Var ute på isarna och fiskade igår men idag får det bli lättare sysselsättning, konditionen är inte vad den borde vara,tyvärr I kväll ska jag iväg till bekanta och bada i en riktig vedeldat "finnbastu",det blir utan "koskenkorva" så får se hur det känns Ännu en ny dag och nya problem hehe Skämt åsido,möjligheterna är många även idag det gäller att göra det bästa av allting.

Ha en givande dag och ett stort kram är ni värda allihopa. Skönt att det äntligen börjar droppa från taken. Härligt att uppleva alla förändringar i naturen, idag kan jag njuta av det vilket jag inte kunde för ett par år sedan, jag märkte inga förändringar mer än när det var slut i flaskan.

Skönt att ta ett nytt beslut varje dag och gå framåt, steg för steg. Ha en riktigt bra dag alla och vi kämpar på. Kramar Haleja, suZ, Tanja o Pentti. Nykter och drogfri idag med,det känns bara "bättre o bättre dag för dag"! En underbar solig "vårdag" här uppe i dalarna.

När det är såhär så kan det gå dagar utan att jag tänker ens på droger,vilket är annars ganska förekommande i "vardagslunken" Önskar er alla god fortsättning och kämparkramar till alla.

Allt ok här, sitter och väntar på att flickan ska ringa, ska hämta henne från en kompis. Hoppas ni mår bra och tar det rätta beslutet idag. Kramar på er och haleja Tanja, suZ o Pentti. Goa nattkramar till alla som läser och skriver här och kämparglöden håller vi väl vid liv Tuula Penti Tanja Bengan paljon haleja från suZ.

I helgen skall jag vinna på tipset. Ha en riktigt fin dag alla vågavavänner. Och det känns jättebra. Är fortvarande på sportlov,dagarna rullar på alldeles för fort,tycker jag men det är så när man har roligt. Tog ett beslut i morse att ta det lugnt idag och det tycker jag att ni ska göra det också för att det är ju Fredagen den 13 idag om man nu är skrockfull Tuulaa! Haleja Jaha mina vänner ,vi fortsätter väl kampen mot beroendet,eller hur? Hej Tanja, vad kul att du läst det jag skriver.

Ge dina anhöriga lite mer tid så ska du se att dom snart kommer till insikt vad du har gått igenom,och vilket jobb du gör för att stanna kvar i ditt nya liv.

Som anhörig kan man nog känna sig sviken ,då man tycker att man ställer upp gång på gång och hoppas nu fixar hon det, så blir det ett bakslag och då är det lätt att tappa sugen. Vi kan aldrig förstå vad ett beroende innebär om vi inte själva varit där, men du klarar detta! Hej igen, har fått lite distans till allt som hänt oss i vår familj dom senaste veckorna. Vi fick ju tillbaka vår "lillebror" Bengt, och det kanske är nu man har fattat på riktigt vilken gåva detta är, att få tillbaka en bror som vi trodde var förlorad.

Vi tar en dag i sänder, men vi tror på dig Bengt. Och vi står bakom dig hela vägen,vi älskar dig. Thess, du har ett val och du bestämmer själv hur du vill leva ditt fortsatta liv. Det funkar inte att bli drogfri för någon annans skull än din egen. Du behöver mycket stöd på din väg till drogfriheten. Att du skriver av dig här är ett stort steg. Du kan mer än du tror. Jag tror på dig! Sköt om dig och kämpa och livet är värt så mycket mer utan droger.

Kramar Haleja till mina medkämpare suZ, Pentti, Tanja m. Det känns skönt o det gör att de är roligt o va på "sportlov"!! Du är en värdefull människa så unna dig chansen till ett "riktigt liv" och skulle det inte kännas bra så finns de andra alltid kvar Håller tummarna för dig Thess,KRAM Ja,mina vänner vi kämpar väl vidare mot beroendet, ha det bäst alla många kämparkramar till er o Xtrakramar till Tuula o sUZ. Er fra Norge, fikk tipps om dere, gjennom ett tidligere behandlings sted jeg var på i omlag 12mnd.

En allternativ måte å leve på, å ikke minst omsorg, trygghet og på fyll av diversse andre mangelvarer! Jeg har nå skrevet meg ut av stiftelsen, med opent valg om å fortsette behandling, etter å ha vert hjemme siden Oktober, igjenn hektet meg på opiater, Diazepam og flunitriasepam, som er ett helvette for både kropp og sjel og gå av.

Grip kjangsen nor den er der. Jeg trenger noens hjelp, menn aller helst bare la meg dø! Vilket stöd du har Bengan. Visst, det är svårt första tiden i "ensamheten" när man kommer från ett behandlingshem, men med det stödet du har Bengan, kommer det att funka. Själv ska jag vara nykter för min egen skull. Ny vecka och nya utmaningar. Kramar och haleja alla.

Peter en kram till dig också Vilar i min process och känner tillit till den, min Högre Makt, gemenskapen, programmet och faktiskt mig själv också. Jag lär mig nya saker varje dag Önskar alla en god natt och en bra måndag imorgon Är trött o sliten idag efter några timmars pulsanden i snön på isen. Och andra sidan känner jag mig tillfreds med tillvaron,det var dåligt med fiskelyckan men motion och frisk luft i mängder är inte dåligt det heller.

Kommer så väl ihåg från förr i tiden att spriten var den viktigaste ingrediensen vid vinterfiske men det visade sig idag att det går såå..

..

Jag blir så förbannad på "mäns våld mot kvinnor"-kampanjen! Enligt all statistik blir män slagna mer än kvinnor. Att bara koncentrera sig på de kvinnor som blir slagna går bara att förklara på två sätt: Det är mer synd om kvinnor som blir slagna än om män som blir slagna.

Det är inget problem att män blir slagna, för de tillhör samma kön som den som slår. Detta var år Det slutade med att det inte censurerades med mottot att vem som helst kan se incest, våldtäkt i texter om man låter sin fantasi flöda. Tolkningen beror egentligen på tolkarens mål och värderingar och fantasi. Kan feministerna här ange någon musik musikstil eller artist som de anser borde förbjudas? Hej och hå, jag såg en film igår kom jag på.

Så kan ni ju fundera på hur olika kvinnor och män verkligen är biologiskt, och hur bra ni tycker att huvudpersonen "spelar man". När funkar det och när funkar det inte? Återkom gärna med reflektioner om ni ser den!

Varför ses samhällets ökade sexualisering per automatik som något negativt? Varför ses ökad sexlust bland de i yngre tonåren som något negativt? Varför ses sex på tv som mer farligt för yngre än våld? Varför är det okej att köpa massage och njuta på det sättet men inte okej att köpa sex och även då få kroppslig njutning? Tänkte be er svara och sen komma med vad jag tror.

Detta är länken till en undersökning som har gjorts av The University of Vermont. Jag skulle vara nyfiken på att höra vad feminister och antifemnister på detta har att säga om detta inlägg http: Döm heller inte ut oss som inte uppfyller alla era krav på hur man är en riktigt bra kvinna feminist. Jag förmodar att många av er kommer vilja svara på detta inlägg som jag skrev i andra hörnan, så jag klipper in det här. Jag förklarade för en feminist varför jag inte tänker överge ordet feminist, och hur jag ser på antifeminister.

Efter vad jag kunde utröna var du främst intresserad över vad jag menade med att vi inte skall låta antifeminister definiera feminism. Nej, jag vet att inte antifeminist behöver betyda mot kvinnor, eller mot jämställdhet. Jag har privat kontakt med en del antifeminister, och jag känner inte att dessa personer är några som jag tycker illa om, eller som är ointelligenta.

Däremot har jag svårt att i vissa fall förstå deras resonemang. Varför man går med i en "anti"-ideologi, utan att erbjuda ett alternativ. Känns som på högstadiet och man skulle komma på t ex en klassresa, och så föreslog ett av barnen Liseberg, ett annat Gröna Lund, ett tredje Öland osv.

Och till slut minns jag hur jag kände: Många av dem är upprörda över att feminister bara kämpar mot mäns våld mot kvinnor, o inte mot kvinnors våld mot sina barn tex. Fick förresten ett mail av en antifeminist om det igår.

Men varför gör man inte så då att man i feminismens namn gör en "mot kvinnors våld mot barn" kampanj, om man anser att det är ett jämställdhetsproblem. Han som skrev till mig skrev att han "tänker göra motstånd ända tills feminismen erkänner att kvinnor slår barn, och sextrakasserar män. Man kan ju inte sitta vid sidan om och ha krav på hur andra skall föra sin kamp, inte lägger jag mig i hur Greenpeace kämpar eftersom jag inte är med.

Jag är inte så urbota dum så jag kräver att Greenpeace skall upplösas, bara för att inte Greenpeace jobbar på alla områden som JAG tycker de skall arbeta med. Kolla jag är rätt snurrig själv. Antifeminismens definition av feminism. Eftersom så många säger att de inte vill kalla sig feminister för att det är så negativt laddat, det är t ex laddat med arg kvinna, manshaterska fy fan vad jag hatar det ordet. Det är så man kan gå i bitar över det.

Arg kan jag gå med på. En tjejkompis till mig ritade en "figur till feminetik" Jag jobbar med att få fram en liten seriestrip till feminetik, så håll utkik förresten, det är mkt på g! Jag gillade bilden, det var humor i den, lite självironiskt. Så sa en tjejbekant till mig som fick se bilden då jag visade den för dåvarande pojkvän hon visste inget om feminetik, annat än att jag höll på att göra en feministisk hemsida och så sa hon: En feminist måste inte vara arg ju En feminist måste inte alls skälla på folk, vara arg som person jag är själv en rätt glad skit, som mest gillar att dricka öl och skratta åt simpsons, jag menar hur ofarlig är inte jag?

Jag kan bli arg så jag skakar ibland, när jag känner mig orättvist behandlad, dömd på förhand, eller framförallt när jag ser det ske mot andra. Så att vara feminist är för mig att bära en ilska över hur människor stängs in i trånga kategorier.

Men jag anser att feminister själva skall få definiera vad ordet innebär, och inte överge ordet, bara för att andra laddat det med negativa innebörder. Feminism är naturligtvis negativt laddat av personer som är rädda för det, som vill göra motstånd i sin tur. Patriarkatet har allt att tjäna på att vi feminister viker undan, mumlar "jag vill ha lika rättigheter, men jag vill inte kalla mig feminist".

Överger vi det ordet, har vi inget att samlas under längre. Vi har inte styrkan att som här, på feminetik, räcka händer som når långt över städer och kunna säga "vi är feminister, nu vill vi diskutera med varandra". Det kan vi aldrig göra, om alla säger "jag vill inte kalla mig feminist, för nån annan har sagt att det betyder manshatare och det är inte jag. Det kan lika bra heta Kastrull för min del, men feminism är ett ännu bättre namn. Det ger vår kamp en historia, det ger vår kamp en tyngd, det ger oss igenkänning och styrka ifrån forna striders dagar.

Man skall inte glömma bort, att ord är den yttersta makten. Den som definierar orden, definierar världen. Slå upp manlig och kvinnlig i en ordbok! Vad innebär det att vi säger "man" i meningar som syftar till "vem som helst"? Vad innebär polisman, tjänsteman, riksdagsman? Uppkommer ord och betydelser ur tomma intet och betyder ingenting?

Orden och dess betydelser säger oss vad vi anser om verkligheten. Därför tänker jag inte låta någon definiera feminism och ta ordet ifrån mig.

Det är det dummaste feminister kan göra. Stå fast för vad feminismen står för och alltid har stått för! Ge det inte till någon annan, att missbruka.

Bruka det väl själv i stället. Som här på feminetik. Här brukas ordet feminist väl. Här möter vi meningsfränder och meningsmotståndare med respekt. Här reflekterar feminister över sin egna kamp. Här tas inget för givet, inget står osagt, utan det är upp till var och en att ta itu med sina egna demoner och fördomar.

Ibland går det tydligen överstyr. Hörde på radion i går kväll tyvärr har jag ingen bättre källa än att det var på P4 Sportradion vid 9-tiden om en ordförande i en fotbollsförening som hade blivit tvingad att avgå efter att ha yttrat negativa åsikter om kvinnliga domare på elit-nivå.

Det känns lite kluvet, med tanke på vilka "stolligheter" vi har hört från kvinnliga företrädare för olika organisationer de senaste åren, åsikter som såvitt jag vet inte orsakade några följder för personerna som yttrade dem. Att man inte ska få arbeta i barnomsorg utan "övervakare". Eller att män ska förbjudas att använda datorer för de använder dem bara för att surfa efter vålds porr Det var väl någon företrädare för ROKS som sa det där sista?

För min del tycker jag att det är uppenbart att det finns en patriarkal maktstruktur i samhället. Vissa icke-feminister verkar ibland förneka det. Är väldigt nyfiken på hur man resonerar då. Jag misstänker att många reagerar på överradikala feministers snack om 'manskonspiration' eller liknande. Men, faktum kvarstår, män är överrepresenterade på i stort sett alla områden där det finns makt och pengar. Detta kan väl ingen förneka? Om det är det som är patriarkal maktstruktur känns den väldigt svår att bortse ifrån.

Frågan är väl sen vad det beror på. Mitt tips är att många män och kvinnor fortfarande har fördomar om kvinnor som biologiskt sämre ledare, mer lämpade att ta hand om barn etc. Dessa fördomar motarbetar då de kvinnor som vill ta sig till en maktposition och detta leder till snedfördelningen. Är det någon som inte håller med och har en annan förklaring varför män är överrepresenterade vid makten?

En allmän reflektion om de diskussioner som förs Kollar vi min favorit-ordlista Merriam-Webster http: Och detta ställer till ett enormt problem i diskussionerna därför det är inte sällan i dessa debatter som människor med olika ståndpunkt också använder helt olika definitioner av orden.

Ännu rörigare blir det när människor blandar ihop det som beskrivs av de olika definitionerna. Man glömmer bort att om definitionen av ordet ändras så ändrar man också på den mängd som beskrivs av ordet. Ett prima exempel på detta är återigen porr. Enlglit ordboksdefinitionen så är alla beskrivningar av sex - som har till syfte att orsaka sexuell upphetsning - att betraktas som porr.

Så om exempelvis en tidning har dessa egenskaper då är den att betraktas som en porrtidning. Men om då en porrmotståndare dyker upp så säger denne "Denna tidning är kvinnoförtryckande". Begreppen blandas ihop och det blir pannkaka av hela diskussionen eftersom de två menar helt olika saker med order "porr". Och att tro att alla menar samma sak som just en själv, det är minst sagt lite naivt. Detta bör vi tänka på i dessa diskussioner. Så tycker jag många tjejer tänker.

De vill ha lika lön, bra jobb, killen ska städa mer med mera med mera. Men ändå vill de ha kvar alla fördelar som det gamla "ojämställda" systemet gav dem. De vill bli bjudna, förförda, man ska köpa blommor hur många tjejer ger nångång nåt till killen , man ska vara en gentleman helt enkelt.

Men det är konstigt det där. Läste att Nisse sa ungefär likadant. Vad är det i oss killar som gör det så himla svårt att INTE bjuda den tjej man dejtar? FÖr mig är det skitsvårt. Man vet ju att om en kille inte bjuder så kan han lätt ses som snål, och snåla killar för ingen humpa humpa. Men en tjej som inte bjuder på dejten ses inte alls som snål på samma sätt.

Det ligger ju outtalat men det finns där. Jag tror oavsett vad tjejer här nu kommer säga att tjejer imperativt förväntar sig att killen bjuder oftare än vad tjejen själv ska göra. Låt säga att killen tjänar i månaden men tjejen Borde inte tjejen betala då?

Man tycker ju det men ändå så tar det emot inom mig att bli bjuden. Enda gångerna det inte tagit emot att bli bjuden är mina två senaste tjejer som båda var miljonärer, då är det bara rätt hehe Nu kan tjejer säkert säga att killar alls inte behöver bjuda, inte alls behöver köpa blommor, inte alls behöver hålla upp dörren med mera.

Men jag tror er inte. Om inte en kille uppför sig som en gentleman definierat enligt det "gamla" systemet så kommer ni inte gilla honom. Man undrar ju hur man ska vara för att få tjejer nu för tiden. Trots allt snack om jämställdhet så är det ändå de tjejer jag är kaxigast emot som vill ha mig mest. Och det kan jag bara vara mot de tjejer som jag faktiskt inte gillar Världen är bra underlig. Det börjar bli skittrist och tröttsamt nu Så kan kanske ni förklara varför det verkar så svårt att följa reglerna?

De flesta i JÄIF följer vad som sägs, fast ni kanske inte gillar det, men ni har min respekt och tacksamhet för att ni respekterar min utgångstanke och dröm om vad sidan skulle tjäna till. Kalle, du skrev ett inlägg där du ifrågasatte varför jag raderade ditt inlägg som visst var konstruktivt och bra.

Det handlar inte om att jag tar bort "dåliga" inlägg. Men är det så att du inte är feminist, så hör inte dina inlägg hemma där. Jag måste vara konsekvent. Jag kan liksom inte godkänna att vissa inlägg som är "bra" står kvar, medan jag tar bort de jag tycker är dåliga. Då gör jag mig verkligen skyldig till åsiktsradering. Vad gäller feministiska inlägg finns det flera jag inte håller med om, men jag raderar dem inte för det.

Jag vill öppna upp en diskussion mellan feminister, det är vad feminetik handlar om. Men nu har det gått en tid och det kommer nya personer hela tiden. Jag kan omöjligtvis kolla upp vilka som skriver, och jag sitter i en sits där vissa tydligen tycker det är kul att "jag får gissa om de är feminister eller inte".

Piratkaptenen Vad handlar detta om? Vad är det i feminetiks regler som vissa besökare inte förstår? Var nånstans var det otydligt att detta är en feministisk mötesplats? Jag har alternativet att öppna upp alla diskussioner för alla. Vilket innebär att de feminister som är förbannat trötta på att diskutera med ickefeminister det är vi alla och söker sig hit för att diskutera med feminister, inte har nåt för det, utan hamnar i exakt samma sits som på alla andra forum. Jag har fått flera berömmande och positiva inlägg och mail, från feminister som tycker detta är ett bra initiativ, och att de eftersökt just ett forum där enbart feminister möts.

Alltså finns ett behov, och är det så svårt att låta det uppfyllas? Jag har inte alls lust med att sitta här som en censurgubbe. Jag finner det engagerande och intressant att diskutera både på JÄIF och i feminetikdelen. Men är det så svårt att låta de feminister som vill diskutera med feminister göra just det? Jag vet att många känner att de har massor med fina invändningar, och då går det ju bra att skriva det, på anvisad plats. Jag vet att de flesta här inne respekterat hur jag lagt upp det, och jag tackar för det.

Men samtidigt känns det helt absurt. Skall jag behöva tacka för att de önskemål jag satt upp på MIN sida efterlevs? Jag börjar iaf bli riktigt trött på att sitta och radera inlägg. Så jag ber nya besökare ännu en gång att respektera forumens indelning. Det tar alltför mkt energi för mig att sitta här och sålla och kolla igenom, det hade jag inte alls förväntat mig när jag skapade feminetik.

Då förväntade jag mig att personer som kommer till en sight som basunerar ut "feministisk mötesplats" är kapabla att tänka "hmm jag är inte feminist. Denna sight är inte till för mina behov". Istället är det flera personer som fullständigt skiter i vad jag vill att sidan skall vara, som skriver för fullt ändå i forumen.

Det känns nästan som sabotage. För jag sitter ju i den knepiga sitsen att jag inte vet om en ny signatur är feminist eller inte, så jag kan inte bara tokradera på känsla. Alltså har jag tagit för givet att de personer som skriver i feminetikdelen redan läst reglerna, och redan anser sig vara feminister. Men så efter två tre veckor kryper det fram från samma signaturer "nej jag har inte tagit ställning". Men om du inte tagit ställning människa, så är inte feminetik sighten för dig! Jag är ledsen, men då får du söka information och fakta och diskutera på annat håll.

Vad har gått fel? Vad skall jag göra? Om inte JÄIF används till det det skall, så är det ju lika bra jag raderar det också. Detta eftersom feminetik är en hemsida på feministers villkor, inte på ickefeministers. Så därför skiljde jag forumen åt. Men om folk ändå skiter i JÄIF som sagt, så får jag väl radera det. Det fyller ingen funktion om ickefeminister ändå tycker att de har nåt att göra i feministers diskussioner, om de tycker att det känns bra att totalt köra över andras önskemål.

Jag är ingen oresonlig elak människa. Men feminetik ÄR feminetik och således måste även jag följa de villkor jag själv satt upp. Ni som är stammisar här nu och följer reglerna, tycker inte ni det funkar? Fyller inte er närvaro här nåt behov hos er?

Det borde ju fungera att ha två separata forum jämsides. Jag menar, eftersom vissa av er följer det, varför kan inte resten? Är jag totalt oförståelig? På vad sätt skiljer sig då detta forum från övriga forum? Jag är trött och arg och skitless på detta. Skall det vara så jävla svårt att följa enkla uppsatta regler?

Eller är det kul att sabotera? Får folk en kick av det eller? Jag tycker inte det är det minsta kul. Jag får väl vädja till folks goda vilja. Respektera att feminetik är vad det är.

Och observera att detta utspel INTE gäller er som respekterar de regler jag satt upp. Till Sandra, du som skrev i "Tycka" och undrade hur du skulle få din pojkvän att ta ställning i frågan om jämställdhet: Jag skrev ett inlägg med förslag. Josefine plockade bort det, och hon har förklarat varför. Men nu är jag nyfiken på ett par saker. Hann du läsa det? Vad tyckte du om det isåfall?

Tyckte du att det var värdefullt att få en killes syn på saken? Eller tyckte du bara att jag klampade in i något som jag inte har med att göra? Jag kom att tänka på en sak just som jag skulle trycka på "Sänd". Detta kan förmodligen, eventuellt, kanske, troligtvis tolkas som ett försök att "sätta kniven i ryggen" på dig, ett insinuant sätt att kritisera dig och fina regler.

Men det är absolut inte min avsikt. Eftersom signaturen "alice" tyckte det det var ett bra förslag, så är jag bara nyfiken på vad Sandra tycker för det var ju ändå hon som ställde frågan. Tack för att du censurerar, hoppas det känns bra när du utnyttjar dina fascistoida rättigheter.

Så det var väl en jädra tur att jag raderade hans inlägg då om det är såna åsikter som döljs under hans resonemang. Det är så underligt egentligen Jag vet att detta INTE på nåt sätt är representativt för alla män, men jag som feminist drar vissa slutsatser av detta beteende.

Signaturen känner sig oerhört kränkt av att det är jag, en kvinna, som har makten på detta forum att avgöra om hans åsikter är relevanta eller inte. Då jag använde min makt att radera hans kränkande inlägg som inte på långt när liknade detta men var illa nog fann han att det bästa sättet att straffa mig på var att skriva en kränkande text om kvinnor, som dessutom har starka sexuella anspelningar.

Vad handlar det om? Vad är det som gör att då kvinnor "straffas" av vissa patetiska små ursäkter till mansspillror så anspelas det på sexualitet och träldom under manlig makt? Någon som ser några kopplingar?

Sånt här skit vill jag inte ha på sidan, men jag låter det stå kvar ändå här, för att illustrera de kränkningar som kvinnor kan utsättas för, enbart baserat på att de i ett sammanhang har mer makt än en man, och för att ni skall få se ett prov på att det faktiskt är nödvändigt att radera vissa inlägg, för att öht kunna föra en diskussion.

Denna signatur var alls inte intresserad av att föra feministiska diskussioner, utan var främst ute efter att kränka feminetiks läsare. Varför kände du så? Som man så känner jag det som att du betedde dig som en hora, på ngt sätt.. I dagens Sverige ses all sned könsfördelning som ojämställt. Är inte det konstigt? Om allas frivilliga val leder till ett förhållande är det då inte mer förtryck att tvinga folk vilja annorlunda bara för att det på papperet ska se fint ut med ?

Det riktiga klavertrampet sker ju snart i "debatt" där en kvinna menar att ENDA anledningen till att kvinnor vinner färre pris är för att de är kvinnor. Själv tror jag att könsfördelningen på priserna har att göra med könsfördelningen på forskarkåren i de olika ämnena. Det enda konstiga priset jag inte förstår är litteratur och ekonomi. I litteratur borde fler kvinnor vinna även om jag nu tycker att all finkultur stinker plus att borde nån få det priset så borde det vara Springsteen ; Och ekonomi är ingen vetenskap hehe.

Men vad tror ni. Vad är jämställdhet för er och beror all sned könsfördelning på förtryck eller beror det på allas frivilliga val? Tänker närmast på könsfördelningen över föräldraledighet.

Där vore det ju mer förtryck att tvinga familjerna till eftersom familjerna tydligt vill ha bestämmanderätten själva. Det blir aldrig som man tänkt sig Läste en artikel igår: En man i en mindre stad i sydsverige hade varit ute på krogen och fått med sig två kvinnor hem. Han var tydligen intresserad av lite okonventionell sex, så han hade plockat fram ett par handbojor och frågat kvinnorna om de ville kedja fast honom.

Enligt artikeln så var de lite tveksamma först men efter lite övertalning så gick de med på det och kedjade fast honom i sänggaveln. Men till hans förskräckelse och förvåning? Efter polisanmälan har de tydligen hittat bilen och den ena kvinnan, medan den andra nu är efterlyst. Nu tänkte jag följande. Om det nu blir rättegång, tror ni att kvinnorna kan försvara sig med att "Han var ju med på det! Jag menar, som parallell till Tumba-fallet. Vad vi vill, är du säker på det? Javisst, vad ni vill!

OK, då tar vi bilen och drar, för du sa inte att vi inte fick göra det. Hur skulle vi kunna veta att det inte var så du menade Ni undrar varför era inlägg blir raderade, men på ert forum så blir man avstängd om man skriver för mycket.

Dessutom ifrågasätts varför inläggen är av så skiftande kvalitet, och därefter dras på antisvis slutsatsen att Mira är flera personer, pinsamt så det förslår. Här blir ni raderade för att ni inte följer reglerna, varför stänger ni av feminister på www.

För att de säger vad de tycker och gör det FÖR ofta för er smak. Tack men nu har ni visat vad ni är för några Det jag gillade var hans ord om att bilderna ger killar en "skev bild på hur tjejer ska se ut". Gillar det för 1 Ska han bestämma vilken syn på tjejer som är skev? Läste i dagens aftonblad att man nu vetenskapligt har räknat ut skillnaden på arvmassan hos en människa och en schimpans.

Är nyfiken på hur feminismen ser på dessa ämnen. Hur motiverar man i så fall detta, och vad innebär det i sin förlängning? Det är ungefär vad jag vill ta reda på, så ge mig gärna ett par åsikter. Har beslutat mig för att prova det här forumet ett tag, nu när man faktiskt fick plats utan att vara feminist.

Hoppas någon orkar läsa vad jag skriver. Hur sjuk får media egentligen bli? Sånt här gör mig så förbannad. Det gör att man tappar förtroendet för ALL feminism i vanlig media. Man får nästan känslan av att någon eller några får en kick av att håna och förnedra män i media. Särskilt flickorna riskerar att dö tidigt och drabbas av sjukdomar och socialt elände, om den siffran inte minskas drastiskt, menar FN-organet Unicef i en rapport som presenteras i många huvudstäder inklusive Stockholm på torsdagen.

Sverige, Nederländerna och Tadzjikistan rapporterar att procent av barnen går i skolan medan Somalia i andra änden av skalan redovisar elva procent. Asien och Afrika söder om Sahara är hem för de flesta av de 65 miljoner flickor som inte går i skolan. För att jag tror att smarta människor väljer att kalla sig humanister och förespråkar ALLAS rätt till jämställdhet, oavsett kön eller färg.

Sån är jag, take it or leave it. Har sett en del inlägg här om att män skulle vara våldsammare än kvinnor etc Tror väl att det kan stämma om man bara räknar fysisk våld. Däremot inte om man räknar utfrysning, skitsnack etc.. En del psykisk misshandel jag sett kvinnor emellan får mig att baxna. Den är egentligen lika aggrewsiv som fysiskt våld, men i ett modernt välfärdssamhälle får den inte de konsekven ser den egentligen skulle fått.

Tänk om en grupp kvinnor på stenåldern skitsnackar en annan kvinna så till den milda grad att hon blir utfryst ur flocken? Den förtalade kommer med säkerhet att gå under om hon inte hittar en annan flock som tar sig an henne. För att inte tala om när kvinnor går in för att sabba en mans liv med tex falska våldtäktanklagelser. Det är i mitt tycke minst lika aggresivt som att slå in panbenet på någon. Tyckte man kunde se exemepel på ett typiska feministiska felsteg när i några av josefins kommentarer till några av filmerna hon rekommenderar.

Speciellt Lust och Fägring stor och Swordfish. Flera scener i Swordfish kallar hon förnedrande. Troligen mot kvinnor menar hon. Vad syftar du på? Helle Berrys nakna kropp? Det roliga är att du inte ser allt utspel av våld från män som icke förnedrande mot män. Men sanningen är ju att man ser det man vill se. Inget är förnedrande i sig, du har allt i ditt huvud.

Och i lust och fägring stor menar hon att det är helt otroligt att kritikerna helt kunde bortse från hur illa behandlad Lagerkrantz roll är.

Jasså, för att hon är kvinna eller för att hon är den äldre i relationen? Själv tycker jag inte hon blir illa behandlad i den rollen och jag kan tänka mig hur det hade sett ut på den feministiska scenen om en 45 årig man hade sex med en 16 årig kvinna. Barnporr hade era röster skallat. Om hon nu fick ta mer skit som den rollen så beror det enligt mig på att hon är den äldre och ska därmed vara den ansvarsfulla i relationen.

Otrohet som feminister ang Alla älskar alice sa var typiskt män, att lämna sin fru för ung tjej. Men nu gjordes det tvärtom och ingen kommentar från feminist håll om det. Vad är min poäng? Jo, att ALLA kan se vad de vill se.

En feminist kan se bevis på patriarkatet överallt, så även i film. Vore intressant att höra någon feminists kommentar.

Särskilt kring articklarna om misshandlande kvinnor. Mona Sahlin sa i Aftonbladet "Om man tänker så, degraderar man feminismen till en ideologi bland alla andra som ska kämpa mellan partierna i riksdagen om en plats. Jag tycker fortfarande den rätta strategin är att feminismen är överordnad alla ideologier, och måste ingå i tankesättet hos alla som påstår sig vilja synliggöra eller förändra maktfördelningen i ett samhälle.

Feminister vill tvinga på feminismen som Sovjet tvingade på folk kommunismen. Feminism ska bli överideologi och statsideologi till vilket pris som helst tydligen. Så odemokratiskt som det bara kan bli. Hur mycket vänsterliberal det är så jag kallar mig jag än är så skulle jag aldrig vilja att mina egna åsikter blev statsideologi utan jag vill tvingas kämpa på den demokratiska spelplanen bland alla andra. Så ska det självklart vara i en demokrati. Har någon annan här haft tillfälle att läsa detta verk?

Förklarar mycket av dagens feministiska Moment22 mentalitet. Rekommenderas som en motpol till de politiskt infekterade verken "Under rosa täcket", "Fittstim" etc. Boken tar upp exempel efter exempel på hur "respekterade" media feminister slår logiska kullerbyttor och säger mot sig själva. Jag skrattade från sida ett, och blev faktiskt ledsen när boken var slut. Vad menar du med att du anser att "heterosexualitet är en social konstruktion"?

Detta begrepp blir jag inte klok på. Vad innebär "feministiskt självförsvar"? Pungsparkar, att skrika "NEJ" högt, Sätta gränser? Eller allt detta i en kombination? Feminism handlar väl om jämnlikhet? Men "feministiskt självförsvar" verkar handla om separatism mer än något annat, eller? Det kanske låter konstigt, men det har visat sig att bästa sättet att minska våldet i en grupp är att skicka de våldsamma elementen på självförsvarsträning och inte de utsatta.

An effective approach to violence prevention: This study replicated and extended the design and outcome measures of several small studies.

In these studies, juveniles at high risk for violence and delinquency showed decreased violence and positive changes in psychological risk factors after being required to take a school-linked course in traditional martial arts. In the present study, 60 boys in a large urban middle school were required to take a traditional martial arts course in their school.

They were paired on problematic behavior profiles and assigned to a treatment group or to a wait-list control group. Thirty classes, three per week 45 minutes each , were taught by a master of Koga Ha Kosho Shorei Ryu Kempo and his assistant neither was a public school teacher. Results are reported here for 14 variables from the following measures: The treatment students improved over baseline on 12 variables, while the controls improved on 5 by small amounts and deteriorated from baseline on 8, including teacher-rated violence.

There were significant differences between the groups on self-reported happiness and schoolwork and on one measure of attention. After controls took the course, their scores resembled the postcourse scores of the treatment group.

Importantly, the control group's increase in teacher-rated violence was reversed. Both groups were then pooled to compare baseline and postcourse teacher ratings. Their scores improved significantly in the areas of resistance to rules, impulsiveness, and inappropriate social behavior. There was also improvement in regard to violence, but the change in scores was not statistically significant. Follow-up on teachers' ratings showed that improvement remained, and in some cases increased, four months after completion of the course.

Interestingly, all 6 permanent expulsions were among the control group students who had not yet taken, or had only begun taking, the martial arts course.

Och varför denna ovilja att gå till botten av problemen? Det är inte personerna som utsätts för trackaserier det är fel på. Utan de som utsätter andra för detta. Åtgärder borde således riktas mot de som är förövarna. Cementerar inte "feministiskt självförsvar" könsrollerna? Med kvinnor som offer och män som förövare? Och är det inte då konstigt att det feministiska Vänsterpartiet förespråkar det?

HM reklamen har tagits upp av media som en bidragande orsak till objektifieringen a kvinnor i vårt samhälle. Må så vara, men slår man på TVn så ser man musikvideo efter musikvideo med lättklädda damer dansandes med fullt påklädda män. Ofta representerar dessa män också en kriminalitet i form av droger, hallickar, vapen etc.

Kan det vara så att dessa musikvideor har en större "impact" på dagens ungas beteende än vad HM-reklamen någonsin kommer att ha, men det är inte PK att klaga på musikvideorna? Studerar man dagens unga både killar och tjejer i Sverige, så ser man hur de tydligt försöker efterlikna sina idoler i musikvideorna. Både till kläderna och hur de talar. Så varför inte till beteendet? Jag gjorde en liten undersökning och kom upp med följande: To examine portrayals of violence in popular music videos for patterns of aggression and victimization by gender and race.

Differences in the genders and races portrayed as aggressors and victims in acts of violence. Among the acts of violence, the music video's main character was clearly the aggressor in Male gender was significantly associated with aggression; aggressors were This relationship was influenced by race.

Controlling for gender, racial differences were significant among males; A logistic regression model did not find direct effects for gender and race, but revealed a significant interaction effect, indicating that the differences between blacks and whites were not the same for both genders.

Males and females were victims with equivalent frequency, but males were more than three times as likely to be aggressors. Compared with United States demographics, blacks were overrepresented as aggressors and victims, whereas whites were underrepresented. White females were most frequently victims. Music videos may be reinforcing false stereotypes of aggressive black males and victimized white females. These observations raise concern for the effect of music videos on adolescents' normative expectations about conflict resolution, race, and male-female relationships.

Varför tas inte detta upp i debatten? Ungdommar i Sverige ser samma musikvideos som ungdommar i USA. Förespråkar dessa videor sexism så följer ungdommarna efter och antar ett sexistiskt förhållningsätt. Att det ställs irrelevanta frågor i domstolar kan nog konstateras. Likaså att det ställs relevanta. Feministerna tolkar vissa frågor om klädsel i våldtäktsrättegångar som att kvinnan får skylla sig själv även om hon blev våldtagen.

Motfeminister är lite skeptiska till detta förklaringsett och undersöker möjligheten att irrelevanta frågor ställs av försvarsadvokater för att få sin klient frikänd. Möjligheten finns också att vissa frågor om till exemoel tidigare sexuella vanor kan vara relevant om ord står mot ord. Alternativet vore att lägga ner rättegången. Finns det något rättegångsprotokoll där det står i domslutet ungefär att: Vi anser det styrkt att kvinnan blev våldtagen men eftersom hon bar kort kjol får hon skylla sig själv.

Eller finns det något protokoll där ovanstående insinueras? Finns konkreta citat från domar? Man hör ofta i Sverige idag: Jag läste någonstans att de som är mest sjukskrivna är unga tjejer år som bor i storstäder och saknar barn.

Det är även denna grupp som konsumerar mest antidepressiva medel. En enkel slutsats är att unga tjejer inte klarar den "manliga" arbetsmarknadens stress på samma sätt som män.

Men det låter för enkelt. En annan slutsats är att män mår lika dåligt men det tar sig andra former än sjukskrivningar etc. Kanske alkoholmissbruk eller porrkonsumption? Eller så saknas de socialaskyddsnäten i storstäder.

De flesta som flyttar in till storstäder för att söka jobb är unga kvinnor, medans männen stannar kvar i obyggden. Resultatet är ett försämrat socialt skyddsnät som kan fånga upp unga kvinnorna som har problem. Jag har även hört att det ställs högre krav på kvinnor än det gör på män. Kvinnor skall inte bara lyckas med karriären utan även vara framgångsrika på en massa andra områden som tex att de ska se snygga och friska ut, ha en framgångsrik partner etc. Om det stämmer hur bryter man ett sådant mönster?

Vad har ni för funderingar? Detta är ett stort problem som kostar massa stålar! I dagens aftonblad bevisas det återigen att feminister i gemen ta mig fan inte använder hjärnan till att tänka med. Grova ord men jag är riktigt upprörd. Mats Gellerstedt, en författare sa följande om unga kvinnor och författare. De talar i egendomlig stackaton som språkvetare borde forska i och krydda sin dialog med de läskiga Lidingö-iiina som av någon anledning gjort comeback" Vad tror ni feminister svarar?

Det gör ju jämt så. Belinda Olsson säger "Han och hans gelikar får väl inget ragg längre". Skulle man kunna skriva likadant om tjejer?

Men Birgitta Olhsson tar priset. Mannen jag är gift med till exempel tar det som självklart att vi delar på föräldraledigheten och hushållsbestyren" - Äh jag bara undrar, pratade inte mats om språkvård? Han har ju inte sant ett ord om hur man ska dela ledigheten. Antingen så har hon ingen hjärna eller så leker hon dum. T ex på fotbollsgalan så fick ju damerna nästan mer uppmärksamhet. Men är damfotboll egentligen stort?

Vad är då problemet? Jo, att tjejer INTE gillar fotboll. Sålänge damfotbollen är beroende av att killar OCKSÅ går o ser damfotboll i lika stor utsträckning som man ser herrfotboll så kommer damfotbollen aldrig bli stor.

Men är det så feminister ser det? Nej, då beror allt på en manlig konspiration som hindrar folk från att se matcherna. Kan man bara inte enas om att fördelningen av makt, pengar, uppmärksamhet kan vara olika även i en jämställd värld?

Huvudsaken är den tillkommit på ett rättvist sätt. Detta med våld i ett förhållande mellan en kvinna och en man skapar en hel del rykten och myter. En fråga som många ställer sig är: Är det vanligare att våldet riktas från mannen mot kvinnan? Nja det finns en diskreptans i detta resultat beroende på var man letar efter sitt svar.

Om man söker efter svar i brottsstatistiken hittar man att det i större utsträckning är fler män som slår kvinnor än det omvända. Men är det verkligen så? Är det en bild av hur verkligheten är? Nja, det är en bild av verkligheten, men inte hela verkligheten. Forskarna har genomfört utfrågningar av heterosexuella par och kommit fram till att våld från både män och kvinnor riktade mot en partner är ungefär lika vanligt: The social learning theory and feminist theory were the theoretical frameworks used to guide this study.

The final sample included students boys and girls in public high schools in the Los Angeles area. The data revealed that gender differences are not significant to the total dating violence experienced. Males reported physical abuse e. Are the predictors different for males and females? O'keefe M, Treister L.

Man kan nog säga att oberoeende av kön så är våldet ett uttryck för att försöka kontrollera sin omgivning. För det första så korrelerar våldet med lägre socioekonomiskstatus och allehanda missbruk: Adolescents from lower socioeconomic backgrounds were more likely to report dating violence than youth from higher backgrounds. Dating violence was associated with dieting, binge and purge behaviors, cigarette smoking, alcohol consumption, drug use, suicidal thoughts, depression, and poorer self-esteem for both genders J Gend Specif Med.

Dating violence among a nationally representative sample of adolescent girls and boys: En människa måste känna att den har kontroll över något i sitt liv, så när ekonomin, jobbet etc är utom kontroll så får personer omgivningen agera kontrollobjekt.

Gäller båda könen Men varför syns då männens våld mot kvinnor mer i brottsstatistiken och debatteras mer i media?

Då våld mellan könen är lika vanligt åt båda hållen? Män är generellt fysiskt starkare. Skadorna blir blir större. Sjukvård måste uppsökas och en anmälan görs i samband med detta.

Många män anmäler inte övergrepp. De är passiva och gör ingenting då de utsätts för övergrepp: Overall, the most common responses to physical aggression in a dating relationship were aggressive action e. Females were more likely to fight back than were males. High school students' responses to dating aggression. Våldet i heterosexuella parförhållanden är inte ett utryck för "mäns strukturella makt över kvinnor" det är en korkad och grov generalisering med politiska syften.

Våldet i heterosexuella parförhållanden och generellt , är således ett utryck för "människor brist på kontroll och frihet över sina egna liv i dagens samhälle". Många av oss antifeminister är det just därför vi upplever oss kränkta av feministers ibland könsrassistiska budskap.

Vi utmålas som förtryckare på olika sätt, och till och med vår sexualitet kan smädas offentligt av feminister, oftast indirekt men ändå tydligt. Man kan konstatera att många oskyldiga män råkar illa ut på grund av feminismen. Hur stor är egentligen risken för att mycket av det kvinnoförakt som finns i samhället egentligen är en form av vedergälning för detta? Att kvinnor diskrimineras på grund av män som känner sig kränkta av feminister, och som diskriminerar sjäva för att hämnas mot samhällets mansfientlighet som de har svårt att protestera mot.

Jag tycker att det är en ganska intressant fråga, för om det är så så finns det onekligen orsak för feminister att vårda sitt språk och undvika att anklaga oskyldiga män.

När jag började som antifeminist var jag definitivt inne i tankesättet om vedergällning. Jag upplevde ett könskrig som där båda sidor för länge sedan mist respekten för vanliga män och kvinnor som drabbades "för den goda saken". I hat över den feminism som drabbat mig ville jag hämnas mot kvinnor i allmänhet, för feminister hade ju aldrig brytt sig om huruvida jag var en förtryckare eller ej; jag var man, altså fiende.

Vid några tillfällen gick jag in på en kvinnofrids site www. Visserligen hade den siten också den vanliga könsrassismen mot män mäns våld mot kvinnor etc , men det var även i ren hämnd som jag ville såra och demoralisera så mycket som möjligt bland kvinnolägret. Jag har också flera gånger tänkt på att man kategoriskt borde vägra att arbeta med kvinnor, eller om man har den positionen: Kategoriskt vägra anställa kvinnor.

Bara som protest mot feminismen. Varför ska vi bara ha civila offer på den ena sidan i könskriget? Numera tror jag personligen inte att vedergällning är någon bra metod. Det är för svårt att få feminister att inse sambandet mellan deras rassism och den vedergälningsrassism som riktas mot kvinnor. Jag tror att det är bättre med diskussioner och fakta. Men samtidigt är det mycket mer lockande att gå vapnets väg, att verkligen hämnas.

Om jag skulle bevittna sexism mot kvinnor så är det inte säkert att jag skulle ingripa. Hur många av er som är antifeminister här har kännt lust till vedergällning även mot kvinnor och inte bara feminister? Kan man anta att flera män ute i samhället känner lust till det, även om de kanske inte är helt medvetna om den? Jag kan redan föreställa mig kvinnors och feministers förfärade reaktioner på ett inlägg som detta. Jag kommer att kallas för diverse tillmälen, men försök att ge en vettig kommentar på det istället.

Försök att motbevisa min fördom om att kvinnor bara blir hysteriska när de upplever att de blir angripna. En annan fråga är om hotet om vedergälning behövs för att fanatiska feminister ska lyssna på mäns berättelser?

Hur ska man få feminister att inse att deras kategoriska angrepp på män ställer till oerhört med skada? Främst riktat till de som tror på denna teori Josefine? Jag tror mig förstå vad teorin går ut på, nämligen precis vad det låter som, dvs: Könsbeteenden är på intet sätt medfödda.

Alla beteenden som skiljer pojkar från flickor har lärts in, och är inte påverkade av kön. Jag utgår från att teorin inte lutar sig på någon religion eller liknande.

Vi utgår från att teorin stämmer, och följande fråga dyker upp. Alla djurarter, från myggor till fåglar till vargar till apor, har uppenbara skillnader i beteenden för honor och hanar.

Medfödda könsroller, om man så vill. Varför och när har de då försvunnit då aporna utvecklades till människor? Hur besvarar man den? Jag tänkter inte försöka övertyga någon om att teorin är felaktig, utan vill bara veta vilka argument som används. Hade bara tecken att tillgå och den kommer publiceras med replik från skolans feministförening. Vill att andra feminister ska läsa det här så jag får en bild över hur deras repliker kan komma att se ut. Jämställdhet på feminismens villkor Jämställdhet har idag blivit något som endast får definieras av feminismen vilket fått resultatet att orättvisor mot män nonchaleras.

Målet med jämställdhet har blivit kvinnligt välmående och inte rättvisa. Det får förståss konsekvenser även i universitetsvärlden. Kvinnor är överrespresenterade överallt förutom på de tekniska utbildningarna. Vad tror ni Sverige väljer att se som problem? Männens totala minoritet på högskolor eller kvinnans frånvaro på de tekniska utbildningarna?

Hoppas ni svarade det sistnämnda. För trots rapporter om att killar halkar efter i skolan och att färre killar studerar vidare så är det kvinnors problem man diskuterar. Sverige tillhör den tredjedel av länder där resultatskillnaderna är som störst i läsförståelse mellan pojkar och flickor, till flickornas fördel.

Fler pojkar än flickor avstängs från skolan. Fler är kvarsittare och hoppar av skolan. Det är tre gånger vanligare att pojkar deltar i särundervisning och fyra gånger så vanligt att de får diagnosen hyperaktiv.

Är detta det du får höra? Nej, du får höra att killar tar tjejernas plats, får mest uppmärksamhet och gynnas av läraren. Till tjejernas fördel uppenbarligen. Hur försöker man då motverka sned könsfördelning? I dalarna har man ett projekt endast riktat mot kvinnor, målet är att få in fler kvinnor på tekniska fakulteten. I Linköping har man startat ett mentor projekt där studenter kan ansöka om att få en mentor i sitt ämne. Problemet med feminismen är att de i patriarkatsteorin utgår från manlig överordning vilket leder till att de är blinda för manlig diskriminering och kvinnlig överordning.

Jämnkönsfördelning är för feminismen endast viktig att uppnå i de fall kvinnor är i minoritet. Feminismen ser kvinnlig underrepresentativitet som tecken på förtryck medan killars frånvaro beror på frivilliga val.

Det är som ordföranden för ett kvinnoförbund sade: Mot många ur många olika grupper. Om patriarkatet finns så måste det vara världens sämsta omhändertagande förening. Alltifrån sin lön, hur man bor, vart man reser, vad man pluggar till vilken partner man har beror på egna val.

Det är dock ingen motsättning till viljan att vilja förbättra t ex arbetsmarknadens villkor. Men att gnälla för att man har låg lön när man INNAN man utbildade sig till det yrket visste att yrket har låg lön tycker jag är patetiskt.

Det är bara att sluta eller utbilda sig till nåt annat. Önskar er alla en bra fortsättning på sommaren med en stor kram. Jag vill tacka alla vackra och värdefulla människor som gjorde min 5: Tack och kram för att ni finns. Jag vågar oxå vara vacker o värdefull idag. Ett stort varmt tack till dig, Peter, som idag fick mig att känna mig otroligt värdefull! Detta genom att du såg människan bakom "det". Det finns många som ej klarar av det du gjorde idag, mot mig.

Du växte i mina och andras ögon! Det är skitjobbigt att stå sidan om och se på när de man tycker om dricker för mycket Vad du kan göra är precis vad du gjort Hejsan Jag är 17 år gammal och har en pappa som dricker ofta på kvällarna. Jag har en brorsa som dricker på helger och ibland på vardagar. Jag och mamma mår inte bra av detta och orkar helt enkelt inte mer. Jag är en kille på 17 år och pallar inte se när mamma blir ledsen för att pappa dricker ofta.

Det är okej att dricka men jag tror inte att någon som dricker kan sätta en gräns. Istället för 1 glas vin så blir det st. Idag sa ja ifrån och då blev båda arga på mig och jag mår dåligt för att det blir så arga. Jag har rätt men de vill inte erkänna att de dricker för mycket och att det påverkar familjen.

Jag är tacksam om jag får ett svar med hur jag ska ta mig till rätt väg för jag orkar inte mer. Hej mina fina vänner. Ligger just nu i min mysiga stuga i tingsryd. Vill bara säga att jag är så himla tacksam över att alla ni på våga va finns. Har hjälp mig mycket. Men vill tacka en person som är lite speciell för mig. Det är han som gjort att jag är här idag..

Och det är såklart min "lilla" leffe. Det var otroligt spännande att lyssna på det som du hade att berätta! Den uppfattningen som jag fick efter att ha hört din berättelse är att du är en otroligt stark person som verkligen har vilja och har utvecklats så mycket! Tack för du delade med dig och fortsätt att sprida din historia till alla där ute kram. Jag beundrar verkligen dig. Du va så himla rolig och intressant att lyssna på! Ett stort och ödmjukt tack till dig Peter, för en fantastisk bra och "väckande" föreläsning!!!

Svårt att finna ord som säger tillräckligt! Mycket starkt, känslomässigt, inspirerande, intressant och gripande Jag beundrar verkligen resan du gjort! Jag var ju framme hos dig och berättade att jag varit på föreläsning med Mia Törnblom. Ni är helt fantastiska och otroligt inspirerande! Stor kram och tack för en kanon-dag! Att få va delaktig i förluster och motgångar Detta är mitt liv och jag älskar det långt mer än massa möten om droger och allt vad som hänt Nu ser jag fram i mot Nya mål, ny framtid Vill bara på detta sätt tacka för en underbar föreläsning i Vetlanda igår,och dela med mig av mina reflektioner kring detta.

Har bloggat om detta på "Alfasuggan" som ni hittar via länken här. Tack till Peter för att jag fick nästla mig in som "vip" och för en jättetrevlig lunch och kul möte! Jag tänkte höra lite om Leifs föreläsningar även är anpassade för yngre barn? Hej på er alla i ljungby hoppas det går bra för er för mig har det gått bra drogfri sen nu tiden går håll ut och ett gått nytt på er från mig.

Hej där ute i eden! Ja, nu var det gjort, operationen alltså. Tog 4 timmar, men är även uppskuren från örat till hakan, för dom tog även lymfan om ut i fall att, så där sitter 32 stygn med stift nu. Ska leva på flytande föda i 10 dagar nu, ingen julaftonsmiddag för mig inte, men det ska jag ta igen.

Ta inte den första drogen i helgen. Det är skönare och mysigare att vara drogfri jag vet har använt droger i 42 år,snart drogfri i 7år om 2 dagar. Kram till alla som vill ha. Nu har jag fått slutligt besked. Tumören är ca 2 cm, o har inte spridit sig. Så det ser ljust ut, blir operation om ca veckor. Tyvärr så var det elakartad cancer jag hade. Ska träffa en läkare nästa fredag på Sahlgrenska.

Man kan inte få va glá jämt. Nu har jag fått besked att det är ett sår i min mun, o det ser inte bra ut, dom har tagit prover, och ska få besked på måndag, men dom säger att jag kan förbereda mig för Sahlgrenska.

Oj vad jag är närvös. Men har jag klarat av att hålla mig nyckter så ska jag klara av detta också, så gott det går. Snälla hålla alla tummar ni har! Bra hemsida detta och sådana här behövs verkligen, lycka till. Hej Våga Va-grabbar och alla andra så klart! Måste säga att er koncept med kramar på Drogfokus var ett underbart initiativ, jag samlade på mig tree stycken.

Och er underbara t-shirt som jag inte kunde motstå att köpa, den kommer användas flitigt och stolt! Har nu nästintill lusläst igenom er hemsida och även sparat Peters blogg bland mina favoritbloggar som jag läser dagligen. Ni ger mig sån inspiration till mitt blivande yrke som behandlingspedagog, det är såna som er som jag mer än gärna skulle vilja ha som arbetskamrater!

Ta hand om er, stora kramar från studenten på Växjö universitet! Och här finns nu bara drogfria personer som lyckats hålla sig borta från drogerna? Ingen mer än jag som trillat dit igen som skriver här? Inte samma skrivande som förr? Grattis till er som lyckats.

Hej Annie, jag är ny här men gillar ditt kämpande och härligt att läsa att det går bra för dig. Jag glömde ju att skriva att jag är friskförklarad från min kroniska hepatit c. Det fanns helt enkelt inga bevis på virus i de senaste två proverna tagna med ett års mellanrum!!! Livet leker och jag tog tre år i somras. Jag kom in på en socionomutbildning efter att ha kämpat mig igenom några betygsuppgraderingar på komvux och så högskoleprovet då mina betyg ändå inte var tillräckligt bra för att komma in.

Så nu plöjer jag sociologi för fullt. Jag kommer aldrig att glömma tiden jag fick i Tingsryd och när jag har möjlighet så erbjuder jag mig att gästtala för tjejerna där. Det ger mig och förhoppningsvis dem så himla mycket.

Jag har en fin sponsor och två urgrymma sponsier. Annika från Nybro, numera Stockholm. Hej där ute i "eden". Hoppas allt är bra med er så gott det går. Själv har jag haft 15 underbara dagar i Torremolinos Spanien med min man.

Oj så mycket apelsinjouice jag har druckit. Inget sug alls trots alla flaskor på hyllor i affärer. Det känns helt underbart.

Men nu börjar vardagen igen, längtar till jobbet faktiskt. Jag har studerat ert projektarbete och tycker att ni alla gör en fantastisk insats för både individen och samhället. Jag är själv socialt engagerad och anser att det verkligen behövs starka frivilligorganisationer som kan hjälpa utsatta människor. Ett jävla liv, och en jävligt bra föreläsning! Hoppas och tror att du satte ett frö i många elevers hjärnor.

Fortsätt så här och du kommer att hjälpa många! Jag tycker att Eden var rätt fyndigt kram peter. Naturligtvis ska det stå: Hej där ute i etern! Var är alla människor som brukar skriva på denna sidan?

Nu börjar så smått hösten att nalkas, men luften på morgon är ju helt underbar. Jag mår oförskämt bra, nykter i går o idag. Jan nu var det slut på "friden". Har jobbat en vecka nu efter semestern. Började i går morse Kram på Er från Annie. Nu är det varmt så det heter duga,tur att det finns annat än öl o släcka törsten med,annars hadde det ju gått åt helvete för länge sen!!! Nykter o drogfri i dag för min egen skull.

Ha det bäst ni alla o njut av värmen o solen!!!!!!!!!!!! Vill bara önska Er en härlig sommar. Själv börjar jag semestern nu, och 3 veckor framöver. God fortsättning på sommaren till er alla!!! Hej på er alla beroende! Ville bara önska er alla en trevlig,nykter o drogfri midsommar,från midsommarnarfirarnas Mekka,Dalarna!

Ha det bäst alla o bautakram till er från mig!!!! Hej på er alla!!! Nykter o drogfri idag för min egen skull!!! Skönt,tycker jag att man kan ändra sig till det bättre. Försenade gratulationen till dig Annie, själv fyllde jag 60 bast för fjorton dagar sedan o det känns bra. Har ju drogat i 38 långa år men får jag leva 38 drogfria år till så är jag mer än nöjd,heheee En sak har jaqg lärt mig o det är att ta vara på livet o dagen som den kommer o försöka göra den till det bästa jag förmår.

Missade tyvärr konventet i Gullbranna,befinner mig uppe i Dalarna för tillfället. Vill sända en tanke från huvudstaden. Jobbar nu med hemlösa människor. Tack för att ni finns och kämpa på alla ni underbara. Stor kram till er alla Ödmjukaste hälsningar Christoffer. Grattis till dig som är drogfri idag,du har valt livet framför misär och helvete,i sällskap med droger är vi alltid på andra plats.

Om lite drygt en vecka är det dags att åka på NAkonvent på Gullbranna det ska bli så skönt det här blir 4de året i följd som jag är där. Ha det bäst,vi är värda det,kram till er som vill ha.

Nu ska livet levas säger 58åriga jag. Tack för ett trevlig studiebesök idag! Ni är verkligen beundransvärda, vackra och värdefulla!

Therese, Hanna, Emelina och Louise! Ska bara tillägga att jag är 57 år i dag, därför skrev jag att det ska bli 42 år till. Måste bara få berätta, jag har fått heltid, arbetsgivaren har kostat på mig hjullastarkort, och jag ska jobba ensam när min kollega har 3 veckors semester efter midsommar. Underbar blogg du skriver Peter med mycket raka själv reflektioner och ärligt rakt! Själv bloggar jag om hur svårt det är att leva som fattig i USA, mina barn, mitt liv och hur stor plats drogerna tar i Jänkarnas liv, hur den drogliberala kulturen påverkat mina barn.

Just i dag är jag stark, just idag mår jag bra Jag som trodde under många år att jag kunde bli drogfri för barn och familjs skull-klart att jag misslyckades gång på gång. Hej, har ni inte kvar alla undersidor? Där man kunde skriva och reflektera?

Nykter o drogfri idag,för min egen skull! Valborgsmässoaftonen kom o gick utan nån större problem o med äran i behåll. Förr hadde man alltid hjärtat i halsgropen den första maj o undrade vad man hadde hittat på eller ställt till med under firandet. Jag hade ju förmågan att kunna tappa minnet o all sans när man festade på "riktigt",eller så förträngde man minnet av allt obehagligt. Ja,ja hur som helst,så är det förgången tid nu,som tur är!!

Och det är jag glad för! Har lärt mig läksan nu,"Rök inte om du sitter på en kruttunna"!!! Ha det bäst,ni alla. Jag vill önska Er alla, en nykter och trevlig Valborgsmässoafton.

Även fast det regnar Sköt om Er, för det gör jag med mig. Hej på er goa killar! Tack för igår på mötesplatsen Hammaren. Ni har vekligen förmågan att påverka! Ni förvaltar detta väl. Jag hörde er på Stensbergsskolan för massor av årssedan!

Då var ni unga och gröna. Nu är ni bara unga..! Tack för att ni finns Kramar Mamma Mia. Tack för en underbar föreläsning på Hammaren i Ljungby. Ni, Peter och Leffe, är underbara och värdefulla. Känns att det va längesedan jag såg er. Måste komma ner till Er oftare på Våga Va. Nykter o drogfri idag för min egen skull! Våren är på väg även häruppe i dalarna och vårsolen o vårlig natur ger ju en nya krafter o glatt sinne tycker jag.

Tiden bara rasar iväg,hinner inte riktigt med alltid Det enda man kan mäta tiden med är barnbarnen,ena stunden är dom beibisar o vips,så är dom ungar med kvicksilver i bena Annie-det ska va gott o leva,skööönt o leva Det är vi värda allihopa,tycker jag!!!! Ha det bra i vårsolen ni alla o vi fortsätter väl på den drogfria stigen o stilen!!!

Hej på er alla! Tänka att man får må så här bra. Fåglarna sjunger, sädesärlan har kommit och nu kan man hänga ut tvätt som torkar och luktar så gott. Å vad skönt det är att leva.! Ha det bäst, vi är värda det,kram om det är någon som känner behov av det. Det känns så bra att kunna säga de från sitt hjärta,o mena det,tycker jag. Ny vecka o nya problem,men dom ska vi rida hem med lätthet,känns det som.

Ha det gott alla beroende vänner!!! Björn-min ölänska vän,hoppas du hittar den du söker. Tack för en fantastisk föreläsning! Ville bara skicka en varm hälsning till er alla, mina drogfria vänner, bekanta o beroende! Livet går framåt igen och det känns bra att kunna greppa det på ett rätt sätt. Och ett bra liv är vi alla värda,eller hur? Ja,ja, hur som haver,så är vi på rätt väg, mina vänner! Mustafa- Är det dålig självkänsla eller den svåra svenska folksjukdomen, avundsjuka som talar o har drabbat dig??

Är det verkligen så att både Leif och Peter, dessa gurur enligt dem själva är drogfria??? Peter är inte nykter som han så heligt messar om, men det är okej att dricka lite öl och vin, men fattar inte varför de mörkar det mest naturliga.

Och de är emot vissa narkotikaklassade läkemedel men inte andra. Metta och sub är knark mm mm medans ritalin och conserta är mediciner, även om det är tjack.

Oj va det var gött att höra att du mår bättre. Stor kram från mig. Vad härligt att höra. Skönt att det börjar vända igen. Du vet att du är inte ensam. Nästa gång kanske det är min tur. Nej, man ska inte vara rädd för att söka hjälp. Tänker på dig min vän och hoppas det blir bättre och bättre dag för dag som de sjunger i en sång. Skönt att det börjar bli våren. Solen värmer gott nu. Ha det bra och sköt om dig vännen.

Vinter o mycket snö är det här uppe i Dalarna iaf,men ack så gött det känns efter en längre svacka i måendet. Tydligen så behövdes det miljöombyte för att kunna greppa tag i det dåliga måendet o hopplösheten som tog tag i mig i mina tankar o göranden.

Vill tacka er mina vänner Peter,Tuula,Björn,Annie o flera andra som hjälpt mig genom sin varma omtanke om mig. Genom Telefonsamtalen o vänligheten att lyssna o komma med goda råd har ni hjälpt mig att hålla mig drogfri och att försöka reda ut problemen istället för att ta till drogerna.

Det känns bra att veta att man kan få hjälp när man bäst behöver det! En viktig sak har jag lärt mig iaf.

Tack än en gång o ha det bäst alla. Hei og tack för sist. En stor kram till dig Pentti. Och en kjämpe stor till alle er som klarar er ute i den kalda världen.

MVH från den norske björnen. PS måste eran gud vara med er. Hej min vän Pentti! Visst kommer det förgångna tillbaks och kan slå hårt på en, förut klarade jag inte av att ta såna saker utan att falla tillbaks till skiten. Idag har både du och jag kommit så pass långt att den skiten löser inga som helst problem, eller hur?

Skulle vi börja droga igen så växer ju ryggsäcken ännu mera. Det är inte lätt och ska inte vara lätt att leva, ibland tror jag att vi testas extra mycket.

Pentti jag är glad över våran vänskap och hoppas verkligen att du orkar stå emot. Jag känner dig inte, men jag håller alla fingrar och tår jag har att du ska komma över den dumma djävulen som sitter på din axel, Kram.

Slå en plineling Pentti. Hej, det var så länge sen jag var "här". Visste inte att ni ändrat sidan I dag kl På vilket sätt vill du ha hjälp Bengt? Är det någon som kan hjälpa mig med hemsidan till väckelsång. Annie-det är friska tag,stå på dig-kram ha det så gott mina drogfria vänner,vi är på rätt väg!! Hej på er där ute! Jobbar utomhus, minus 17,4 grader kl Jag är glad för varje dag jag kan behålla min drogfrihet likaså växer självkänslan men den får jag också ge akt på,bli för självsäker kan va steget in i fördärvet,så känns det för min del iaf.

Idag är jag sjuk och är hemma hos grannen stefan. I morgon ska jag på hådrock i ljungby på garvaren och se på mustache. Det skall bli riktigt häftigt. Grattis med den nya hemsidan, vilket jag tycker är ett bra stycke arbete! Eloge till er grabbar och alla ni andra som delar våran värld Det var ett tag sen jag skrev här sist.

Jag är fortfarande drogfri,och det är det som är nummer ett i mitt liv idag. Jag var på begravning i fredags en av mina äldsta vänner begravdes,han hade inte turen att hitta ett drogfritt liv innnan han gick bort,det var mycket tankar och känslor som for genom huvudet,idag vet jag att känslor inte dödar mig, men drogerna gör det. Ha en bra dag vi är värda det. Hej på er Alla beroende!

Äntligen ordningen återställt,slut på helgerna menar jag. Jobbigt värre har de vatt men det har gått,visserligen med vita knogar men iaf. Det är ingen självklarhet efter 40år i drogsvängen att allt går bra,men bara man har sinnesnärvaro vara här och nu så fixar man det hela.

Marie-trevligt att ha med dig på sidorna,välkommen och grattis till ditt beslut om ett drogfritt liv,det beslutet kommer du aldrig att ångra. Det är ingen glamour i drogsvängen,alla är vi värda ett riktigt liv,Du med,du är en värdefull människa!

Så lycka till vännen. Hej har kämpat många, många, år utan,att lyckats hålla mej drogfri,jag började när jag var tolv,år,jag slutade för två,och en halv månads sen,dvs,jag har varit i skiten i 38år,ja nu är det f-a-n,imej dags att se andra vyer,och jag hoppas på detta,kram,till dej för en bra och spännande sida,.

Nu ska man få in i huvudet att man ska skriva , det brukar bli så där i början av året! Ha ett fortsatt gott PS vaknade i morse pigg o nykter. Hej, länge sedan jag skrev här nu.

Har haft mycket att göra de senaste nio månaderna. Har flyttat från lilla Nybro upp till Stora Stockholm, blivit sambo och jobbar som personlig assistent. Gör service i en jättefin grupp här i stockholm Hoppas allt är bra med er alla där ute!

Råkade att hamna på er sida. Jäkla bra sida, med mycket tänkvärda ord. Denna sida kiommer jag att ha nytta av, är helt säker på det. Nykter o drogfri idag för min egen skull är jag!!! Lil"King-Du verkart va ung o har livet framför dig o har hamnat illa ute från början. Det är väldigt beklaglit att det blivit så. Jag själv började med droger sprit o småkriminalitet vid 16 års ålder vilket ledde till en accelerande drogmissbruk o kriminalitet på ungomsvårdskolan,ungdomsfängelse o slutligen på en "riktig kåk" kumla,norrtälje osv.

Efter tio års kriminalvård kom jag underfullt att jag hadde kunnat styra det bättre. Det var samma sak för mig att jag hade kort stubin o åkte dit för misshandel gång på gång. Jag har ingen universalmedicin eller råd att ge dig men skriv gärna till mig på min e-adress så kan jag försöka hjälpa dig,så gott jag kan. Hej på er som jobbar på med problemen, var rätt länge sen man va i Ljungby la av skälv med droger det har gått en lång tid nu och jag mår bra till alla er som tjänner mig en riktigt god jul på er.

Till en anonym åring. Jag tycker att du ska skriva till min privata mail så ska jag tipsa dig om hur du kan få hjälp Steg nummet ett har du redan tagit när du skriver här Jag är en 25år gammal kille som har 10år misbruk bakom mig började med spriten sen tog det över till andra saker. Nu har jag familj men är inte ren dricker ofta i smyg och tar droger om det visar sig chans till det jag vet inte om det kan finas nåt som kan hjälpa mig för att viljan finns men det är ju starkare än mig snälla ge mig tips om hur jag kan göra för att sluta helt, det finns dagar även månader då jag inte tar nåt men så fort det går dricker jag och knarkar.

Jag tycker att hösten är en jobbig tid,för mig i allafall. Korta o mörka dagar o oftast skitväder. Då kommer tankana,"fan vad gott det hade vatt med droger" Ja ni hör,vilket idioti!! Men men så länge jag får suget att stanna vid enbart tanken är jag sååå nöjd.

Nykter o drogfri idag för min egen skull. Ha det gott alla o ge inte upp,det stundar bättre tider! Till Politikern- Jag tycker synd om dig,du kan inte ha det lätt med såna vanföreställningar,du måste förstå att alla andra är inte som dig!!

Och vad bygger du detta på? Det är verkligen synd att en så kallad förening som er får kommunala bidrag. Hoppas det känns bra för er med alla pengarna i era privata fickor. Fan vad jag saknar er!!

Bamsekram från Sanne K-stad. Vill bara säga, vad tråkigt att man inte får "gnälla" enligt vissa. Det kanske är så att jag behöver ventilera och våga vara som jag är. Och när jag mår dåligt kanske få lite feed back. Ville bara hojta till och säga att jag lever för er som jag gick med i Tingsryd om nu någon kollar denna gästbok i bland. Hoppas det gått bra för er alla där ute.

Jag jobbar nu med min dröm, på en hästgård där jag är ridledare och träffar underbara människor varje dag som jag rider med i skogen. Livet leker och till er som tycker det känns tungt, ge inte upp för finns bara viljan där så kan ni gå hur långt som helst.

Tack kung,,,det bästa jag hört på denna sidan,,,,många kramar. Vad bra att det funkar för dig kung. Jag lever och har ett gott liv, och ljuger, ja, det gjorde jag förut i missbruket. Alla är vi olika och det som funkar för dig, kanske inte funkar för mig. Jag har valt mitt sätt och för mig är det att jag fortfarande tar mitt beslut varje dag, börjar dagen med det.

Det säger en del om dig själv. Eftersom du har nått så långt, kan du väl försöka ha lite förståelse för mig som inte ha kommit så långt och den här sidan är till för att vi ska kunna peppa och vara stöd. Vi ska ju inte stjälpa. Kramar på er alla. Tack för en jättebra och tänkvärd föreläsning. Du lyckas nå din publik genom att vara en vacker och värdefull människa Måste ge dig en stor eloge!!!

Var på din föreläsning i Norrtälje med mina elever och arbetskollegor, på det sätt som du fångade våra elever!!! Du har givit dem mer på en eftermiddag än "skolan" kommer att lyckas med under 12 år.

Hoppas verkligen att våra framtida elever kommer att få möjligheten att lyssna på det du har att säga. Lycka till med allt du företar dig!!! Tack Peter för en fantatisk föreläsning idag. Jag vill tacka dig Peter för en mycket bra och intressant föreläsning av Peter i Norrtälje!

Faktiskt den bästa föreläsning jag varit på! Och då har jag varit på ganska många under mina år som lärare! Måste vara jobbigt att kämpa varje dag, faan slapp taget och börja leva Lev inte i det gamla, börja lev och sluta kämpa.. Sluta ljuga, skaffa ett anständigt liv. Kan bli så trött på alla som inte vågar börja leva utan lever i denna så kallad kamp som jag kallar för rädsla Och hej Pertti, kul att det kommer nya.

Jo, visst behöver vi jobba mycket med oss själva, men det är det värt. Bara vi inte tappar hoppet under arbetet, det är både smärtsamt och jobbigt många gånger. Det spelar ingen roll om jag har varit nykter i hur många år som helst, jag är fortfarande alkoholist, och det får jag leva med resten av mitt liv. Det är en dag i taget som gäller. Idag är det trots allt gôtt att leva. Sköt om er alla. Extra haleja till suZ och Pentti. Vi kämpar vidare eller hur mina vänner!!!

Skickar en hälsning till alla som har en önskan om att vara drogfria idag. Det går men jag måste också vilja göra en del fotarbete för att komma dithän. Ha en bra kväll. Ha en riktigt bra dag och sköt om er. Haleja Pentti o suZ. Kämpa på,"trägen vinner" säjs det Bautakram från mig haleja till Tuula o sUZ. Det är så sant som det är sagt, skönt att vara nykter, en dag i taget. Jag är glad att ni finns och att jag kan ventilera när jag behöver det.

Ensam är inte stark. Jag har börjat läsa till undersköterska och det trodde jag inte för några år sedan. Då var allt ett helvete, visste inte var jag skulle hitta mig själv. Efter många återfall och behandlingshem kom jag underfund med att det här är inte min väg. Jag vill annat med mitt liv. En dag ska jag begravas och det ska inte stinka sprit om mig då.

Ja, det var underliga funderingar jag hade, men bara dom leder till något gott och bra. Idag känner jag att jag verkligen åstadkommer något. Självkänslan har återvänt, jag är inte den där "alkiskärringen" mer. Alla ni där ute, det går, ge det en chans, beslutet är ert, ingen annan kan ta det beslutet.

Kramar Haleja Pentti, suZ, ja alla som behöver. Skickar en hälsning till alla som har en önskan om att vara drogfri. Livet blir enklare att leva utan droger.

Det blir framförallt inte lika mycket negativa konsekvenser. Jag vet för eftern 42 år av drogande så har jag idag varit utan droger i 5år och nästan nio månader. Det rockar fett att vara drogfri, men det skulle inte vara möjligt utan mina vänner i gemenskapen på olika platser i Sverige Kram.

Nykter o drogfri i dag, tralla laa Semestern lider mot sitt slut efter 4mån ska bli gött o komma hem. Hemma bra men borta bäst,eller hur va det nu Ha det bäst, vi kämpar väl vidare!!!! Paljon haleja Tuula o sUZ fr penttivarg. Grattis till tiden Thomas, bra gjort o lycka till i fortsättningen. Vägen är smal o krokig ibland för oss beroende men dock inte omöjlig att vandra!!! Nykter o drogfri i dag inte minst för min egen skull. Kämpa på mina vänner vi kan lära oss att leva med vår glömska sjukdom.

I dag har jag ett år o det känns häftigt skalll ni veta. Ingen dans på rosor men många har jag fått på vägen. Kramar Thomas i Ljungby. Länge sen jag var här och kollade. Du är kvar i alla fall, Pentti. Jag har börjat plugga nu och det är mycket att hålla reda på. Det är trots allt ett antal år sedan jag läste.

Svårt att sitta stilla. Jag lär mig väl det också. Annars flyter det på och jag är nykter, en dag i taget. Haleja Pentti, suZ och kramar på er alla.

Ja allt är okey. Är uppe i dalarna hos de mina. Tycker om nejderna häruppe flyttade hit ner från finska lappmarkerna. Jag tycker att det är lättare på nått sätt o hålla sig nykter o så häruppe,vet inte det kanske är bara en illusion ,men iallf. Stor kram till er alla beroende,kämpa på vi segrar till slut över vår glömska sjukdom!!! Grattis Pentti, vad roligt. Hoppas allt gick bra och att familjen mår bra.

Sommaren kom och gick, känns det som, det går så fort, men det var nyktert, vilket jag är glad för. Jo, jag har nog med min egen nykterhet och orkar inte bry mig om statistiken på andra. Att ta återfall det vet jag också hur det är och det är inte lätt att komma tillbaka, det går tro mig, jag har gjort det. Jag fortsätter att ta en dag i taget. Haleja och kramar på er. Ja, du har såå Tuula-Jag blev faktist morfar för två veckor sen. Det blev ett välskapt gossebarn,och det känns mycket bra så det gör.

Till kung- Jo jag vet hur det är,det ska gudarna veta! Nykter och drogfri idag bla. Vi fortsätter väl att kämpa på? Idag regnar det men det behövs det också. Nykter idag för min egen skull. Nu ska jag ta fram dammsugarn och städa undan lite.

Kramar o haleja till alla. Nej, inget återfall här. Nykter för min egen skull. Spelar det ngn roll hur många som är aktiva eller? Bättre koncentrera sig på sin egen nykterhet. Jag är glad att jag håller mig nykter och jobbar för nykterheten varje dag. Men det är upp till var och en. Pentti, har det blitt något barnbarn än? Ja du vet ju hur det är. Undrar vart alla har tagit vägen???

Det har varit tomt på sidorna sista tiden. Själv så kämpar jag på,det går någorlunda men oftast så jäller det "en dag i taget" o ibland när suget e som värst så får jag till o med välja omvägar för att slippa utsättas för frestelsen.

Nykter o Drogfri idag iallafall och för min egen skull!!! Det kostar på ibland men det är värt mödan! Hej undrande Annie,,, Oj, nu känner jag mig lite dum Kanske är jag som har låg självkänsla som tror att alla hoppar på mig Kram o lycka till du Jag ber ggr om ursäkt om du uppfattade det som ett påhopp, det var inte alls meningen.

Jag var bara intresserad av hur du hade kommit fram till dom siffrorna. Själv var jag i behandling för 3 års sedan, har tagit ett antal återfall, men nu den Det finns inte i min värld att ta nå´t att dricka.

Har fått en medicin som igentligen är för depression, men som av en slump upptäcktes på ett häkte som gjorde att suget helt försvann har jag hört, och jag får hålla med fullt ut, suget är borta!

Hälsningar och kram tillbaka Undrande Annie. Det där med återfallsprocenten stämmer nog. Men titta istället på alla i NA som är nyktra oavsett hur krogig vägen dit varit. Sånt gör mig glad och hoppfull! Konstigt att många har så låg självkänsla att när man skriver något här så är det alltid en liten själ som ska känna sig påhoppad Menar givetvis inte alla men i min såkallade grupp är det endast jag och en till som fortfarande är nyktra och har så varit i snart 4 år..

Kan inte bara vara slumpen att det är såhär i denna grupp utan så här är sanningen Bara en liten tanke Kram på er alla, även till dig "lillsjälen". Undrar bara hur har det gått för dig? Menar du att du har varit i kontakt med "alla" dom hundra? Hälsningar ifrån ett hällregn. Var på beh en längre tid. Om jag räknar efter så passerade det säkert 3, 4 hundra personer under tiden som jag var där Har gjort lite eftersökningar och kan då konstatera att de flesta har återgått till missbruk En ny vecka o nya utmaningar.

Helgen kom och gick, lugnt o stilla, inga större mankemang. Har inte skrivit här på ett tag, det har varit mycket omkring mig o familjen med olika saker. Vi var på en resa till Frankrike.

Direkt efter det tog flickan studenten, så det blev lite stressigt ett tag. Otroligt ändå att ha fått med om dessa saker. Trodde jag inte för ett par år sedan. Allt tack vare att jag hållit mig nykter. Sköt om er och hoppas värmen är här nu. Men då blir det väl för varmt istället. Så var det amatörenas afton igen!

Vi gamla i gemet kan ju hoppa över allt jidder med sprit o droger,eftersom vi vet konsekvenserna. Sitter man på en kruttunna då leker man inte med tänstickor, eller hur? Hej,en ickenykterist är jag som vill bidra med några hemmasnickrade strofer kram till alla som kämpar bättre än jag. Vi vandrade stigen fram,där våren hade lagt sin grund.

Sommaren omfamnade oss som en varm filt. Fastän våra bylten tyngde våra trötta axlar så var vårt sinne beslöjat med hopp och mod. Märrens skrala ben tog oss ytterligare en bit.

Rackare dom kallar oss,i by efter by. Men ack vad dom bedrar sig,ty vårt sinnelag är av ett annat slag. Sistlidna vinter han dog.

Vid slipstenen han somnade stillade in. Men rådet han gav oss var,att skänka en tanke åt den arme. Ty vi är en av dom. Vi var ett med det porlande vattnet, som tycktes forma stenarna längs bäckar och åar. Längs landsvägar som synes milslånga och oändliga i en gassande sol. Undrar bara om det har blivit nå´t fel på gästbokens hemsida. Det är ju inte alls nå´n sån "trafik" längre som det har varit. Eller har "hemmet" förbjudit er att skriva på ett tag? Det var 9 månader igår. Men vad marken gungade runt mig.

Jag har inte känt ett sånt sug för att döva mig, så som igår. Gick på ett möte och somnade drogfri och är det idag med. Kram på er o tack för att ni finns.

Tusen tusen tack för att ni varit hos oss här på restaurangskolan i Värnamo och föreläst!! Fantastiskt bra och nyttigt för eleverna! Tack också för att ni har modet att berätta Var är ni alla mina nyktra vänner? Ännu en nykter o drogfri dag och för min egen skull. Ville bara önska er alla Trevlig Pingst! Nykter och drogfri idag för min egen skull.

Hej tuula,får tack för dom vänliga orden du skrev. Men just nu vet jag inte vad jag ska hitta motivering att sluta dricka. Jag kan inte känna nån motivering i livet just nu,skulle vara att hitta kärleken isåfall. Vet inte om det är så med andra,men man har mycket sorg o känslor i sig som man försöker dämpa,eller rent av få uttryck för.

Men kanske man kan skicka e-post till dig om det går bra,känns lite lättare då att skriva. Jag har en liten annan sak med som trycker mig just nu. Känns lite absurt att skriva här inne,men med sprit i kroppen går det,ja du känner nog igen det hela. Man måste ha sprit i kroppen för att våga,o man hittar alltid en anledning till att dricka. Men som sagt var,vi kan ju maila om det går bra för dig förstå ss. Hej alla Beroende vänner! Är nykter och drogfri idag för min egen skull. Ja jag håller med er,livet är ingen dans på rosor,nej långtifrån och det konstigaste är ju att man sätter sig i situationer som man på förhand vet om kommer att bli jobbiga och ta sig ur med självkänslan i behåll.

Tanja-jag kan inte ge dig bättre råd än Tuula o sUZ har redan gett dig,men du kommer väl ihåg vad ja sa till dig när vi träffades sist? Jag menade väl,men du tog det nog på fel sätt. Jaa och tack för denna livgivande sida och alla er som skriver här om både gott och ont, glädje och sorg Nej det är inte lätt att leva livet på livets villkor, men en sak att ta vara på Tanja, du har ju kommit så långt i ditt tillfrisknande att du delar om hur jobbigt det är och Iaf inte just nu!!

Jag känner så väl igen mig..!.. Den där smärtan blir ju ganska snabbt en anledning till att ta till drogerna Det är som sagt inte lätt Ta hand om dig och utsätt dig inte för frestelserna. Din uppmärksamhet på att du handlar fel i vissa lägen är ju den vägledning din högre makt ger dig för att du ska hitta rätt och inte hamna i samma vansinniga ekorrhjul av upprepade misstag.

Jag är tacksam för att ni finns och för att vi får dela denna gemenskap av tillfrisknande!!! Jag lider med dig "arg", sjukdomsbilden är sådan att man är specialist på att lura och manipulera allt och alla. Det enda man bryr sig om är att få tag i det som jag missbrukar.

Jag måste själv bestämma vad jag vill, alltså jag ville bli nykter, det är inte lätt. Att erkänna för sig själv att jag är alkoholist, det var det svåraste. Ingen annan kan bestämma åt mig, om jag åker in på "hemmet" hellre för att ta straffet, det blir fel, jag såg många som hade gjort så och de var tillbaka i missbruket efter "hemmet". Behandlingshemmet ska inte uppfattas som ett straff, det är frivilligt, det ska vara jag själv som vill dit.

Tanja vännen, du kämpar så bra, fall inte för frestelsen, tänker på dig, gumman, du har nått långt och det kan bara bli bättre, ge dig själv en chans. Framtiden kan ingen sia om, det är bättre att ta en dag i taget, allt löser sig, det beror helt på dig själv vad du vill göra och hur du vill att framtiden ska se ut.

Det är inte lätt, livet är inte lätt att leva. Det händer alltid saker i livet och bara för att jag inte missbrukar längre kommer jag inte undan livet och dess gång. Du växer som människa över varje hinder du klarar av utan att ta till drogen. Paljon haleja sinulle Kramar på er alla och haleja även till Pentti, suZ o Peter. Tuula Suz och Pentti och ni andra med gör ont i hjärtan!!

Nice homo looking ass taboo malmö

Men om ni vill så får ni skriva längre svar. Men ack vad dom bedrar sig,ty vårt sinnelag är av ett annat slag. Vi vandrade stigen fram,där våren hade lagt sin grund. Men men så länge jag får suget att stanna vid enbart tanken är jag sååå nöjd. Och er underbara t-shirt som jag inte kunde motstå att köpa, den kommer användas flitigt och stolt! Jag anser att den normen är alldeles utmärkt för att stora organisationer, och att de normer som förknippas med den kvinnliga könsrollen inte är lika lämpade.

Nice homo looking ass taboo malmö